Vegas har Chicago i brygga i Stanley Cup

Vegas har kvartsfinalen i Stanley Cup-slutspelet inom räckhåll. Laget tog sin tredje raka seger över Chicago i åttondelsfinalserien och leder med 3–0 i matcher. William Karlsson inledde målskyttet för laget.

Vegas Brayden McNabb och målvakten Marc-Andre Fleury firar segern över Chicago.

Ishockey2020-08-16 06:50

Drygt fyra minuter in i matchen fick William Karlsson pucken vid mittcirkeln och tog fart mot mål. Varken Chicagos målvakt Corey Crawford eller de jagande backarna hade en chans att blocka Karlssons hårda skott i vänsterkrysset, hans andra mål i slutspelet.

– Mark Stone saktade ner och gav mig en yta att gå på, och jag visste att jag skulle hinna göra ett backhand-skott. Jag är glad att det gick in. Det var snyggt spelat av Stone, säger Karlsson efter matchen, enligt nhl.com.

Lehner bänkad

Målet innebar 1–0 för Vegas. I slutet av andra perioden utökade lagkamraten Patrick Brown lagets ledning till 2–0. Chicago lyckades visserligen reducera till 2–1 i den tredje perioden, men kunde ännu en gång inte rå på Vegas, som nu bara är en match från en säkrad kvartsfinalplats.

Vegas svenske målvakt Robin Lehner, som spelade de första två matcherna mot Chicago, var i natt utbytt mot Marc-Andre Fleury. Tränaren Peter DeBoer har sagt att han kommer att låta båda målvakterna spela i slutspelet.

– Det känns inte som att jag tävlar mot Robin. Han gillar att spela och jag gillar att spela, men det är tränarens beslut. Det är slutspel och jag vill vara en bra lagspelare, och att vinna är det enda som betyder något, säger Fleury.

Den fjärde och potentiellt avgörande matchen mellan lagen spelas natten mot måndag, svensk tid.

Hedman målgörare

I nattens andra åttondelsfinalmöte i den nordamerikanska ishockeyn gjorde Victor Hedman sitt första slutspelsmål för säsongen när hans Tampa Bay tog greppet om åttondelsfinalserien mot Columbus. Hedman satte pricksäkert ett hårt skott i kassen i slutet av den andra perioden – kvällens tredje mål för Tampa Bay.

Floridalaget vann med 3–2 och leder åttondelsserien med 2–1 i bäst av sju matcher.

– Jag tycker att vi var väldigt bra med pucken i dag, säger Hedman efter matchen, enligt nhl.com.

Han fortsätter:

– Den andra och tredje perioden spelade vi så som vi vill spela. Vi gjorde det svårt för dem.

Svenska framspelningar

Förra säsongen chockade Columbus genom att direkt skicka ut Tampa Bay i fyra raka matcher i Stanley Cup-slutspelet. Tampa Bay hade innan dess vunnit NHL:s grundserie och var klara favoriter.

I år har Floridalaget gett Columbus ett hårdare motstånd.

Både Alexander Wennberg och Gustav Nyquist gjorde var sin framspelning till Columbus båda mål i nattens match, men insatsen räckte inte till seger den här gången.

– Det kommer att vara jämna matcher hela vägen, så vi måste bara gå vidare och göra oss redo för nästa match, säger Gustav Nyquist.

I den första åttondelsfinalmatchen mellan lagen krävdes det hela åtta perioder innan Tampa Bay gick segrande ur striden med 3–2. I den andra matchen tog Columbus revansch med en 3–1-seger.

Den fjärde matchen mellan lagen spelas på måndag.

Fakta: Åttondelsfinalerna i Stanley Cup

Östra konferensen:

Tampa Bay-Columbus 2–1 i matcher. Nästa möte måndag kväll svensk tid.

Philadelphia-Montreal, 1–1 i matcher. Nästa möte natt mot måndag svensk tid.

Washington-New York Islanders, 0–2 i matcher. Nästa möte söndag kväll svensk tid.

Boston-Carolina, 2–1 i matcher. Nästa möte natt mot tisdag svensk tid.