Vegas krossade Edmonton – tar täten i kvarten

Vegas har kopplat greppet om kvartsfinalserien mot Edmonton. I nattens tredje match blev det hela 5-1 på bortais. –Man kan summera det som att vi gjorde en riktigt bra bortamatch, säger Vegas William Karlsson till Aftonbladet.

Vegas Jonathan Marchessault firar sitt mål i den första perioden.

Ishockey2023-05-09 05:55

Edmontons Warren Foegele inledde med att skjuta 1–0 efter knappt tre minuter.

Ytterligare två minuter senare hade Vegas kvitterat genom Jonathan Marchessault, framspelad av Jack Eichel. Samma duo noterades även i protokollet för nästa mål, innan periodens slut.

Vegas fortsatte starkt i den andra perioden med tre mål av Zach Whitecloud, Jack Eichel och Chandler Stephenson.

Den tredje perioden blev mållös och matchen slutade 5–1 till Vegas, som därmed leder kvartsfinalserien i bäst av sju med 2–1.

– Vi höll oss till vårt spel och gav dem inte jättemycket. Man kan summera det som att vi gjorde en riktigt bra bortamatch, säger William Karlsson till Aftonbladet.

Natten mot söndagen kvitterade Edmonton serien genom att vinna den andra kvartsfinalmatchen med 5–1.

De två lagen gör upp igen i en fjärde match i Edmonton natten mot torsdag.

– Vi får se till att vara redo, säger Karlsson.

Fakta: Kvartsfinalerna i Stanley Cup