Vegas säkrade andra raka segern i semin

Vegas vann också den andra semifinalrundan mot Dallas i NHL-slutspelet. Men det krävdes spel i förlängning innan lagen kunde skiljas åt.

Vegas kramar om Chandler Stephenson efter det att han satte det avgörande målet mot Dallas i förlängningsperioden.

Ishockey2023-05-22 00:59

Även det andra Stanley Cup-semifinalmötet mellan Vegas och Dallas blev en rysare. Efter 2–2 på ordinarie speltid tog det bara en minut och tolv sekunder in i förlängningsperioden innan Vegas Chandler Stephenson sköt segermålet och säkrade lagets andra vinst i bäst av sju matcher.

Dallas Miro Heiskanen gav dock bortalaget en drömstart på söndagen när han satte 1–0 redan tre minuter in på T-Mobile arena. Men Vegas, som vann den första matchen med 4–3 efter bland annat två mål av William Karlsson, kom tillbaka. I powerplay satte Mark Stone kvitteringspucken.

Matchen stod och vägde och drygt halvvägs in i andra perioden tog Dallas ledningen genom Jason Robertson – och länge såg det ut som att det blir en Dallas-seger.

Men Vegas gick för en slutforcering och med två minuter kvar av tredje satte Jonathan Marchessault 2–2 vilket tog matchen till förlängning.

Matchen slutade 3–2 till Vegas fördel. Tredje mötet semifinalmötet sker på tisdag, i American Airlines Center i Dallas.

Fakta: Semifinalerna i Stanley Cup