Velander show när VSGF tog tredje raka

Virserums Hockey fortsätter att imponera i HockeyTrean. I den tredje omgången kom i eftermiddags tredje raka segern. Ronneby besegrades på bortaplan med 7-5, sedan vasse Christoffer Velander svarat för fyra poäng.

Christoffer Velander svarade för en stark match när Virserum slog Ronneby borta på lördagseftermiddagen. Två mål och två målgivande passningar kom från Velanders klubba.

Ishockey2017-10-14 15:27

Matchen började dock på absolut sämsta tänkbara vis för VSGF, då Ronneby tog ledningen redan efter två minuter. Men sedan var det VSGF för hela slanten.

Fem mål inom loppet av 15 spelminuter gjorde att Virserum, när halva matchen var spelad, ledde med 5-1.

Men precis som senast var det snubblande nära att man tappade en stor ledning
2-5 kom i slutet av den andra perioden, 3-5 i inledningen av den andra och 4-5 med 13 minuter kvar att spela.

Daniel Appelqvist svarade sedan för förlösande 6-4 efter 11.06 i den tredje perioden och när Christoffer Velander satte 7-4 med knappa fem minuter kvar av matchen var tre pinnar hemma.

Ronnebys reducering till 7-5 med 19 sekunder kvar var betydelselös.

Virserums mål gjorde av Christoffer Velander 2, Jesper Jansson 2, Karl Torstensson, Kristoffer Gross och Daniel Appelqvist.

Skotten vann VSGF med 42-26.

Virserum toppar tabellen på maximala nio poäng efter tre omgångar.