"Vet inte hur länge vi kan vänta på deras påskrifter"

Vimmerby Hockey är hetare än någonsin hos ettans toppspelare och deras agenter. Samtidigt har man svårt att få spelare från fjolårets trupp att förlänga sina kontrakt. – Jag vet ärligt talat inte hur länge vi kan vänta på deras påskrifter, säger klubb- och sportchefen Daniel Stolt.

Varje dag är det flera klasspelare som hör av sig till Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Daniel Stolt och vill spela där nästa säsong. Samtidigt har han svårt att få spelare ur fjolårets trupp att komma till skott och förlänga sina kontrakt.

Varje dag är det flera klasspelare som hör av sig till Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Daniel Stolt och vill spela där nästa säsong. Samtidigt har han svårt att få spelare ur fjolårets trupp att komma till skott och förlänga sina kontrakt.

Foto: Micael Rundberg

Ishockey2018-04-18 11:46

Jakob Karlsson och Pelle Ström är klara. Målvakten Jonathan Stålberg ryktas vara det. Visserligen tre riktigt bra och viktiga spelare, men sex veckor efter säsongslutet har klubb- och sportchefen Daniel Stolt fortfarande massor med platser att fylla i Vimmerby Hockeys trupp.

– Jag vill behålla åtminstone 10-12 spelare från fjolårets trupp och göra klart med dessa först. Men på många håll är det väldigt svårt att få besked. Jag vet ärligt talat inte hur länge vi kan vänta på deras påskrifter, säger han.

För samtidigt är det så att det inte saknas spelare som vill komma till Vimmerby. En handfull agenter som vår tidning har varit i kontakt med är samstämmiga; för spelare som vill uppåt i seriesystemet är Vimmerby Hockey en av landets absolut mest eftertraktade ettanklubbar, då man under flera år i rad har skickat flera spelare vidare till HockeyAllsvenskan.
– Det ringer hela tiden. I går hade jag ingående samtal med tre spelare och hade dessutom en av ettans absolut bästa forwardar på besök och visade honom runt.

– Vi sitter i en väldigt konstig sits, där vi vill behålla spelare som inte ger några svar och tvingas samtidigt be klasspelare, som verkligen vill komma hit, att vänta. Spelarbudgeten är ju begränsad, därför måste vi snart veta hur vi ska fördela pengarna och vilka spelare från fjolårets trupp som vill med på resan, säger Daniel Stolt.
Själv är han inte helt säker på varför det är så svårt att få de ”egna” spelarna att förlänga sina kontrakt just den här gången.

– Det kan väl finnas olika orsaker. Vissa kanske tycker att de tjänar för lite, andra kanske har sportsliga skäl eller så är det kanske brist på tilltron till oss i sportgruppen – en rädsla för att vi inte får ihop ett slagkraftigt lag.

– Inte överhuvudtaget. Vi har jättebra alternativ utifrån som vi fört dialog med i flera veckor och som är heta på att spela här – vi kommer ställa ett kanonlag på isen i höst. Kanske blir det så att vi tappar några från den gångna säsongens trupp på vägen, vilket är jättetråkigt, men vi kan inte vänta, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!