Veteranen lämnar Djurgården – efter 600 matcher

Tolv säsonger och nästan 600 matcher för Djurgården. Nu är en era över. Ishockeyforwarden Henrik Eriksson, 31, lämnar klubben.

Henrik Eriksson har gjort sitt i Djurgården. Arkivbild.

Henrik Eriksson har gjort sitt i Djurgården. Arkivbild.

Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

Ishockey2021-04-26 17:25

I ett uttalande på Djurgårdens hemsida kommer Djurgårdens sportchef med beskedet.

"I de samtal som vi haft med 'Henke' under slutdelen av säsongen har vi varit tydliga med vilket lagbygge som vi planerar inför nästa säsong, samt vilken roll som vi har tänkt att 'Henke' ska få. Vi har från vår sida även erbjudit en eventuell roll i Djurgårdens organisation parallellt med spel i herrlaget", säger han.

"En stor ära"

Joakim Eriksson fortsätter:

"Henrik har valt att tacka nej till vårt erbjudande och vill istället ta sig an en ny utmaning i sin hockeykarriär. Våra vägar skiljs här och nu åt, men dörren står från min och Djurgårdens sida öppen för en framtida dialog om eventuell funktion i klubben. Detta då jag med många andra tycker att 'Henke' är en fantastisk människa och ledare."

Henrik Eriksson tackar Djurgårdens supportrar och personer i klubben i ett brev.

”Det har varit en stor ära för mig att ha fått spela inför er och att ha fått representera DIF. Fans, funktionärer, ledare och medspelare – tack för de här säsongerna", skriver han.

Hultström reagerar

Avskedet väcker också reaktioner. Bland annat från Erikssons tidigare lagkamrat Linus Hultström.

"Läser att Henrik Eriksson får lämna Djurgården! I min värld helt overkligt hur man inte kan komma fram till en lösning med en så oerhört viktig spelare både på och utanför isen", skriver han på Twitter.

Henrik Eriksson debuterade i Djurgården säsongen 2007/2008 och har varit Stockholmsklubben trogen bortsett från två och en halv säsonger i Mora.

Totalt blev det 555 grundseriematcher och 43 kval- och slutspelsmatcher för forwarden.

Förra säsongen blev det ett mål och fem assist på 52 SHL-matcher för Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!