VH åkte på en snyting

Topplag och jämna matcher är inte Vimmerbys melodi. Återigen föll VH med uddamålet mot ett just topplag. - Vi ska vinna den här matchen med tanke på alla chanser vi har, säger tränaren Anders Spaak efter 1-2 mot Mariestad.

Björn Jonassons VH åkte på en riktig smäll mot Mariestad. 1-2 blev resultatet efter avgörande mål i slutminuterna. Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2012-10-11 06:29

Visst var det så. Frånsett sista kvarten i den första perioden var det här Vimmerbys match.
- Vad ska man säga. Vi spelar riktigt bra och är heta som fasen, men vi kan inte sätta dit puckarna, konstaterar Spaak.
Hans tränarkollega Krister Ström är inne på samma spår:
- Vi släpper bara två bakåt. Då ska vi vinna en sån här match. Så är det. Men vi tar med oss spelet till nästa match.
Om det var något Vimmerby saknade den här kvällen var det just skärpan framför mål. Något vi fick en liten vink om redan i matchinledningen.
- Vi hade ju flera kanonlägen där. Det ska vara mål, säger tränare Ström.
Istället var det Mariestad som nätade genom duktige Jonas Pontusson. Han blev ren efter att pucken studsat både hit och dit i momentet tidigare.

Klart till VH
I mittperioden handlade det som sagt mycket om Vimmerby - och Mariestads målvakt, den utmärkt spelande Jonas Westerlund. VH vann skotten klart och vi fick se en högklassig period. En tempostark period med böljande spel.
- Nja, det passade inte oss alls. Vimmerby var väldigt heta och rappa och vårt lag var väldigt långt, säger Mariestads assisterande tränare Daniel Johansson.
En av VH:s hetaste spelare var forwarden Markus Modigs. Han sköt bland annat ett rungande stolpskott och var inblandad mycket offensivt. Det var också han som serverade backen Emil Wahlberg med en perfekt diagonalpassning. Wahlberg sköt och till och med Jonas Westerlund fick kapitulera.