Sylvegård efter femte raka: "1–0-vinster är sköna"

Motivation slår klass? Nej, inte när Vimmerby Hockey besegrade Troja/Ljungby borta med 1–0 och noterade femte raka segern. "1–0-vinster är alltid sköna", sa VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Jakob Karlsson klev fram och avgjorde för Vimmerby Hockey med matchens enda mål mot Troja/Ljungby.

Jakob Karlsson klev fram och avgjorde för Vimmerby Hockey med matchens enda mål mot Troja/Ljungby.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-12-01 21:37

Första perioden bjöd på ganska avvaktande spel. Troja/Ljungby fick chansen i spel fem mot fyra när Eddie Levin drog på sig en utvisning, men lyckades inte skapa något nämnvärt.

VH fick en chans i power play i upptakten av andra perioden, men lyckades för en gångs skull få till något tryck och därmed inget mål heller. Totalt sett var Vimmerby det piggare laget offensivt i andra. Både Martin Pärna och Gustav Karlsson hade bra lägen, men målen uteblev.

– Det var väldigt jämnt och tufft där ute. Jag var nöjd med vårt spel och kände att vi hade det hyfsat under kontroll.

undefined
Robin Christoffersson var tillbaka i Vimmerbys mål och höll nollan.

I tredje perioden fick Robin Christoffersson briljera i Vimmerbys mål. Han stod emot flera bra lägen när Troja/Ljungby bland annat fick chansen i numerärt överläge. 

Drygt halvvägs in i tredje kom första och enda målet. VH fick chansen i power play och tog tillvara på det. Martin Pärna hittade in med en passning till Jakob Karlsson framför mål och han vinklade enkelt in 1–0 för VH.

– Det är kul att se att vi utnyttjar vårt power play. Den formationen har många varianter och hittar smarta lösningar anpassat efter situationen, sa Sylvegård som inte hade mycket att anmärka på efter matchen.

– Vi spelar med stort tålamod och gör en riktigt stark laginsats. Det var kul för Robin att komma in i mål och spela så bra trots att han varit borta ett tag. Det känns bra att ha två heta målvakter.

Vimmerbyspelarna får nu ledigt över helgen. Nästa match spelas hemma mot KRIF på onsdag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!