Betydligt ljusare läge i VH-truppen inför omstarten

Med två träningar i benen och en ny spelare i truppen är Vimmerby Hockey redo för att möta Väsby hemma i Allettan ikväll. "Uppehållet var välbehövligt, men det känns bra att vara igång igen", säger VH-tränaren Staffan Lundh.

Staffan Lundh har genomfört två träningspass med VH efter juluppehållet.

Staffan Lundh har genomfört två träningspass med VH efter juluppehållet.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-12-28 09:00

Efter en intensiv höst och en tuff start på Allettan där VH var hårt drabbat av skador kom julledigheten lägligt. VH-spelarna fick en veckas ledighet innan laget samlades igen i söndags för en första gemensam träning. På måndagseftermiddagen genomfördes ytterligare ett pass.

– Uppehållet var välbehövligt för många spelare som har varit lite krassliga på sistone. Nu har alla spelare gjort två pass utom våra finska spelare som var tillbaka först på måndagen. Aku Alho gjorde sin första träning på nästan tre veckor bland annat, säger Staffan Lundh som därmed har hela backbesättningen tillgänglig igen.

Det finns fortfarande frågetecken för en spelare i truppen. Hugo Ollila utgick efter en smäll mot smalbenet mot Mariestad senast.

– Han kände av skadan när han provade på is. Det är osäkert om han kan spela mot Väsby.

Under uppehållet fick VH förstärkning av truppen i form av Tim Lindfors. Staffan Lundh räknar med att 19-åringen från Malmö går in i laget direkt.

– Han är en spännande spelare med ett bra skott och de egenskaper vi behöver. Dessutom är han högerskytt och det har vi inte så många av i laget. Jag vill ge honom några matcher först och en rättvis chans att komma in i det innan jag ställer några högre krav på honom.

Vimmerby Tidning är på plats i ishallen och direktrapporterar från matchen, med start klockan 18:45!

Tim Lindfors är ny i Vimmerby Hockey.
Tim Lindfors är ny i Vimmerby Hockey.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!