VH vann mot serieledarna efter stor dramatik

Anton Carlsson blev stor hjälte för Vimmerby Hockey. Forwarden skickade in 3–2 hemma mot Nybro med två sekunder kvar av matchen och sköt alla tre poäng till sitt lag.

Vimmerby Hockey vann hemma mot Nybro.

Ishockey2022-02-16 21:11

Serieledande Nybro Vikings gästade Vimmerby ishall under onsdagskvällen.

Vimmerby fick en smakstart på matchen när Pierre Gustavsson gjorde sitt första mål i Allettan den här säsongen. "PG" fick fritt läge efter att VH kommit i en omställning och skickade in ledningsmålet. Hemmalaget fortsatte att spela bra och hota i offensiv väg. Matchbilden förändrades efter cirka tio minuter, när Nybro tilläts äga pucken mer och mer. I takt med det skapade gästerna också flera högklassiga chanser. Men deras målnolla skulle inte spräckas i den första perioden.

Den skulle istället spräckas i slutminuten av den andra perioden. VH drog då på sig matchens första utvisning och gästerna tog vara på chansen direkt. Axel Lindström styrde in pucken otagbart bakom Robin Christoffersson i hemmamålet. Målet innebar 1–1 och var delvis välförtjänt. Nybro skapade ett tryck de sista minuterna och var nära ett par gånger. VH hade också sina lägen i den andra perioden, främst under den första hälften. Vi minns kanske framför allt backen Christian Lindbergs läge, när han fick öppet läge från nära håll. Hans skott gick precis utanför.

Nybro startade bra i den tredje perioden och fick utdelning. Anton Schagerberg skickade in 1–2 med bra trafik framför VH:s kasse. Repliken dröjde bara två minuter. Pelle Ströms skott styrdes av Todd Winder precis framför Pontus Eltonius i Nybros mål och 2–2 var ett faktum.

Det resultatet såg ut att stå sig. Men dramatiken var inte över. Nybro fortsatte att skapa chanser, VH stod upp bra i försvaret.

När klockan tickade över 59 såg båda lagen ut att vara nöjda med att spela förlängning. Anton Carlsson och hans kedja ville annat. Med två(!) sekunder kvar av ordinarie tid var pucken lös framför Nybros mål och en överspelad målvakt. Carlsson tackade, tog emot och tryckte bestämt in 3–2.

VH vann den tajta matchen och tog tre ytterst viktiga poäng i den södra Allettan.

Här har Nybro precis kvitterat till 1-1.
Vimmerby–Nybro 3–2

Första perioden: (02.59) 1–0 Pierre Gustavsson (Hugo Ollila).

Andra perioden: (39.21) 1–1 Axel Lindström (spel 5/4).

Tredje perioden: (42.36) 1–2 Anton Schagerberg, (44.31) 2–2 Todd Winder (Pelle Ström, Jakob Karlsson), (59:58) 3–2 Anton Carlsson (Jakob Karlsson, Todd Winder).