VH avgjorde med tio sekunder kvar

Vimmerby Hockey spelade sin tredje match i fortsättningsserien under fredagen när Kalmar HC kom på besök till Vimmerby Ishall. Det blev seger för VH med 2–1 efter att Niklas Salo avgjort matchen med tio sekunder kvar.

Niklas Salo har precis avgjort för Vimmerby mot Kalmar.

Ishockey2020-01-03 21:10

Kalmar HC toppade serien inför matchen, två poäng före tvåan Vimmerby Hockey.

VH inledde matchen väldigt bra och hade kommandot under inledningen. Efter ungefär sju minuter fick Anton Carlsson ett friläge men fälldes av en Kalmarspelare och domaren blåste straff för VH. Roman Semjonovs fick chansen att ta den men lyckades inte få in pucken, som tog i stolpen. Några minuter senare kunde VH:s debuterande nyförvärv, Nils Rygaard, slå in pucken på en retur men domaren hade blåst innan det och målet blev bortdömt. Kalmar växte efter det in i matchen mer och mer men inget av lagen lyckades spräcka nollan och 0–0 stod sig efter de 20 första minuterna.

VH fortsatte trycka på i den andra perioden men efter halva perioden var det som att något hände i VH. Kalmar fick helt plöstligt föra matchen och skjuta skott efter skott mot Tomas Rydén i VH-målet. KHC lyckades träffa målramen två gånger inom loppet av en minut och ett mål hängde verkligen i luften. Det kom också, när Kim Runemark fick sikta in sig och pricka in 1–0 för Kalmar efter 15 minuter i den andra perioden. Kort därefter hade Kalmar ännu ett skott i ribban men 0–1 stod sig till periodpausen.

I period tre var det till en början ganska böljande spel men ju längre matchen gick desto större tryck skapade VH. Powerplay-spelet var inget vidare från hemmalagets sida men Roman Semjonovs fick ett drömläge när han blev serverad av Niklas Salo i just PP. Skottet var dock svagt och gick rakt på Kalmars målvakt Alexander Nilsson. VH hade tryck på Kalmar även i spelet fem-mot-fem men det ska också sägas att Kalmar visade prov på väldigt bra försvarsspel när man täckte skott mest hela tiden. Men med sex minuter kvar kom Kristoff Kontos runt målet och hittade, otroligt fint, in till Roman Semjonovs som fick öppet mål och enkelt kunde lägga in kvitteringen för VH. Och när det såg ut som att matchen skulle sluta 1–1 så klev Niklas Salo fram och drog in segermålet för VH med tio sekunder kvar. VH höll ifrån och tog en mycket viktig seger mot Kalmar med 2–1.