VH avslutade med seger

En tempohöjning under drygt fem minuter i den andra perioden räckte. Vimmerby gick då från 0-0 till 3-0 mot gästande Halmstad i den södra HockeyEttans sista omgång.

Hampus Forsling svarade för ett hattrick mot Halmstad.

Ishockey2015-12-09 20:26

Halmstad gjorde visserligen två stycken pp-mål i den tredje perioden, men VH höll undan och när Hampus Forsling gjorde sitt tredje mål för kvällen (4-2 efter 58.50) var matchen i hamn. I och med segern knep Vimmerby tredjeplatsen i den södra HockeyEttan. Den 28 december inleds Allettan södra.

Vimmerby Hockey-Halmstad HF 4-2 (0-0, 3-0, 1-2)
Andra perioden: 1-0 (23.24) Hampus Forsling (Hampus Harlestam, Jesper Kokkonen) sp 5 mot 4, 2-0 (30:32) Jim Nordh (Matthias Sundberg), 3-0 (30:50) Hampus Forsling (Simon Dahl).
Tredje perioden: 3-1 (41:01) Marcus Borgh (Anton Östman, Joakim Persson) sp 5 mot 4, 3-2 (47.35) Joakim Persson (Anton Östman, Johan Andersson) sp 5 mot 4, 4-2 (58.50) Hampus Forsling (Jesper Kokkonen).
Skott: 31-43 (7-14, 12-10, 12-19)
Utvisningar, Vimmerby: 7x2 min, 1x2+10 min. Halmstad: 7x2 min.