VH-spelarna lånas in till skadedrabbade Västerås

Allsvenska Västerås IK har en lång frånvarolista. Nu agerar klubben genom att plocka in en hel femma från Hockeyettan, bland annat VH-backarna Pelle Ström och Johan Norberg.

Pelle Ström och Johan Norberg får chansen i Allsvenskan med Västerås.

Pelle Ström och Johan Norberg får chansen i Allsvenskan med Västerås.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-12-14 16:28

VH-backarna Pelle Ström och Johan Norberg får därmed inte något längre matchuppehåll i väntan på att Allettan ska dra igång. Västerås IK meddelar på sin hemsida att de har en lång frånvarolista och sportchefen Niklas Johansson väljer därmed att agera. 

– Vi behöver få in fler kroppar och energi i truppen så det här blir en bra lösning för oss i det läget vi befinner oss i. Det ska bli riktigt intressant att se de här killarna få känna på hetluften i Hockeyallsvenskan. Planen är att de ansluter till truppen idag nere i Alvesta och tränar med laget imorgon på förmiddagen, säger Johansson.

Johan Norberg har tidigare spelat i Västerås J20-lag. Det finns ytterligare en koppling mellan VH och den allsvenska klubben. Förre VH-tränaren Erik Karlsson blev nyligen assisterande tränare i A-laget. 

Utöver VH-spelarna lånar VIK in forwarden Viktor Bernhardtz och centern Victor Gagic, båda från Halmstad Hammers, samt forwarden Markus Ruuskanen från Tranås AIF. 

– Det är en stor fördel att få in killar som redan är samspelta när det handlar om så pass kort tid. I Ström och Norberg får vi in ett redan fungerande backpar som kan spela ihop. Det gäller även för duon från Halmstad som också känner varandra bra sedan tidigare, säger Johansson till klubbens hemsida.

Spelarna ska medverka i VIK:s match mot Tingsryd borta på fredagen. Vimmerby Hockey skriver på sina sociala medier att avtalet gäller för en match. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!