Lindgren redo efter allsvenska äventyret

Alla hockeyfantaster i Vimmerby kan pusta ut. På onsdagskvällen är det återigen dags för VH att spela när Borås kommer på besök. "Det är ett tufft lag med stora och fysiska spelare", säger VH-backen Oskar Lindgren.

Oskar Lindgrens och Hampus Sylvegårds Vimmerby möter Borås hemma på onsdagen.

Oskar Lindgrens och Hampus Sylvegårds Vimmerby möter Borås hemma på onsdagen.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-11-14 16:10

VH gör under onsdagen sin första match efter nästan två veckors uppehåll. Då föll VH tungt med 3–1 i bortamatchen mot Kristianstad. 

Motståndet under onsdagen på hemmais utgörs av Borås HC. I början av oktober förlorade VH i en tajt match med 4–3 i övertid borta mot Boråsarna. Huvudtränare Hampus Sylvegård om senaste mötet lagen emellan.

– Trots förlusten var vi bra. Jag minns att vi framförallt i tredje perioden skapade flera klara målchanser som vi tyvärr inte utnyttjade. 

Sedan dess har Vimmerbys och Borås vägar sett olika ut. VH är belägna på en fjärdeplacering i tabellen, med åtta poäng ned till KRIF på platsen under det som innebär Allettan-avancemang. Borås är på en åttondeplats i tabellen, långt i från VH.

– Jag tycker ändå att Borås som helhet är bra. De har spelat bra men oftast inte fått resultaten med sig. Det är ett fysiskt lag som inte aktar sig för att gå in med kroppen, säger Sylvegård.

undefined
Hampus Sylvegård, Vimmerby Hockey

VH har under uppehållet kört på rejält med extra fokus på fysträning och mycket tävling på isen under träningarna. För Oskar Lindgren blev det dessutom två matcher med Västervik IK i Allsvenskan.

– Ja, det blev hårdträning både på gymmet och ute på isen. Alla andra fick en ledig helg innan för att ladda upp förutom jag då, haha, säger VH–backen.

Västervik visade intresse av att behålla Lindgren för resten av säsongen. VH satte däremot ned foten och den viktige backen blir kvar i den gulsvarta dressen.

– Det hade såklart funnits för– och nackdelar med båda alternativen. Det blev ju lite snack där sen om pengar hit och dit... Men jag spelar i Vimmerby nu och kommer ha fullt fokus på det, säger Lindgren.

undefined
Oskar Lindgren signalerar för 2-0 mot Köping.

Hur går tankarna inför matchen mot Borås?

– Det är ett tufft, fysiskt lag med stora och starka spelare. Konceptet för oss blir att ha ett fortsatt bra passningsspel och äga mycket puck. Jag tror verkligen på den hockey vi spelar.

Trots förlusten i senaste matchen mot Kristianstad ser det bra ut för VH inför den kommande kampen om topplaceringarna. Oskar Lindgren ser fram emot att komma igång med VH igen.

– Det är från och med den här matchen och framåt vi verkligen ska gå ut och bevisa vad vi går för.

VH saknar fortfarande Gustav Karlsson på grund av skada. Utöver det är alla spelare i truppen tillgängliga för spel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!