Oskar Lindgren om det hockeyallsvenska äventyret

Vimmerby Hockey har speluppehåll och då passade Västerviks IK på att förstärka sin backsida i matcherna mot Kalmar och Björklöven. VH:s Oskar Lindgren kallades in och fick vara med och skrälla mot serieledarna. "Det var två roliga matcher", säger Lindgren.

Oskar Lindgren fick testa på hockeyallsvensktspel med Västerviks IK.

Oskar Lindgren fick testa på hockeyallsvensktspel med Västerviks IK.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-11-08 12:08

Oskar Lindgren har gjort det bra ifrån sig den här säsongen i VH och då belönades han med att få chansen i Hockeyallsvenskan i Västerviks IK. Under söndagen och tisdagen fanns han med i truppen mot Kalmar och Björklöven. 

Det sistnämnda laget mötte Oskar Lindgren i tisdags och där kom en rejäl skräll när bottengänget VIK besegrade serieledarna med hela 5–0 efter en riktigt stark första period. 

– Det var roligt och det gick bra för egen del under de här två matcherna. Jag tycker att jag spelade som jag ska och gick in hårt med bra självförtroende. Jag har fått höra att de var nöjda med mig, säger Oskar Lindgren.

26-åringen har spelat i ligan förut för klubbarna Troja Ljungby och BIK Karlskoga.

Hur skiljer sig nivån från Hockeyettan till allsvenskan?

– Om man jämför med toppmatcherna i ettan så är det inte jättestor skillnad. Men den största skillnaden är nog styrkan med pucken skulle jag nog säga. 

undefined
Västerviks IK jubel i matchen mot Björklöven.

Vimmerby har den här veckan inga matcher på schemat då det är landslagsuppehåll. Då tyckte Oskar att det var skönt att få ett par extra spelminuter i kroppen.

– Det är alltid roligt att spela match och det är viktigt för en själv att få spela på den här nivån. Det stärker självförtroendet och man vill spela på en sådan hög nivå som möjligt.

Men hans fokus ligger helt på Vimmerby Hockey nu. Han återvänder nu till träningsgruppen och laddar inför nästa vecka då Borås hemma väntar i nästa kamp.

Vad säger du om er säsong så här långt?

– Det ser bra ut tycker jag. Vi har tagit mer poäng än vad vi gjorde förra året så det är steg i rätt riktning. Vi har fått in rätt spelare som förstår sina roller. Sedan har vi blivit jämnare på vår backsida och vi kan bredda lite mer. Och vi kan inte glömma att vi har två bra målvakter som har varit stabila.

– Jag är nöjd över säsongsinledningen men det är mycket kvar att spela om. 

Oskar Lindgren noterades inte för några poäng under sejouren i Västervik. Men han lämnade med +3 i plus och minus statistiken och han fick mycket förtroende från VIK-ledarna med sina dryga 39 minuter i istid.

 I VH har backen den här säsongen gjort sex poäng (2+4) på 10 matcher i hockeyettan. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!