VH-backen kastade vatten - fick matchstraff

VH-backen Alexander Andersson fick matchstraff efter ett lätt tryck på vattenflaskan. - Hade varit bättre om jag hade nitat honom.

Foto:

Ishockey2016-01-27 22:15


Inför kvällens match mot Huddinge hade Vimmerby fyra spelare borta. Robin Kokkonen skadade handen senast mot Västervik, medan Filip Mingotti, Oscar Josefsson och Joonas Koskinen åkte på magförgiftning efter att ha fått i sig något som deras magar inte gillade.

Som om inte det räckte. Under matchen mot Huddinge växte listan på obrukbara spelare.

Dock var det var inte många som riktigt var med på hur det gick till när VH-backen Alexander Andersson fick matchstraff efter 20.00 av den första perioden.

Alexander berättar själv i kväll:
- Sekunderna efter slutsignalen crosscheckar en av deras backar Hampus Forsling i ryggen precis framför vårt bås, berättar Alexander.

Vi som känner den genomsnälle men obeveklige VH-backen vet att han agerar instinktivt - men rättvist.
- Där står jag med en vattenflaska i handen och rent reflexmässigt skickar jag iväg en lätt stråle på Huddinge-killen. Den lätta duschen tar på axeln och blöter ner hans tröja lite, skrattar Alexander.

Men ett sådant brott går inte obemärkt förbi. En av linjedomarna uppmärksammar Alexanders tilltag, tilllkallar huvuddomarens uppmärksamhet och vips har VH-busen åkt på matchstraff. 2x10 minuter och game. Dock helt enligt regelboken.

- Jag snackade med domaren och han berättade att det tyvärr är automatiskt "game" om man sprutar vatten på en motståndare. Det hade jag verkligen inte en aning om, säger Alexander som inte har helt lätt att hålla sig för skratt.

Men historien tar inte slut här. För Alexanders avslutande fråga till domaren känns inte helt omotiverad:
- Så det hade alltså varit bättre om jag hade nitat honom istället?
Svaret?
- Mmmm. Då hade du nog bara fått två minuter för roughing.
Ishockey?

Huddingen vann kvällens match med 2-1. Det var VH:s nionde raka förlust i Allettan. Pelle Ström gjorde Vimmerbys mål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!