Backen om allsvenska laget: "Gillar inte deras hockey"

Nästa vecka. Då kommer Christian Lindberg förmodligen att ta ett beslut. Blir det spel i Vimmerby Hockey nästa säsong, eller lämnar han för någon annan klubb? "Vimmerby är fortfarande aktuellt", säger backen.

Christian Lindberg tar ett beslut om sin hockeyframtid nästa vecka.

Christian Lindberg tar ett beslut om sin hockeyframtid nästa vecka.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-05-12 15:30

Han är bara 21 år gammal. Ändå har Christian Lindberg hunnit med mycket under sin hockeykarriär, så som spel i både SHL och Hockeyallsvenskan.

De två senaste säsongerna har han däremot tillbringat i Vimmerby Hockey – och visat stora kvaliteter som den moderna back han är. 2021/2022 gjorde han totalt 29 (4+25) poäng i VH-dressen.

Frågan är om det blir en tredje säsong i Småland?

– Jag har haft lite kontakt med Pelle (Johansson, sportchef i VH), berättar Lindberg.

Under den förra säsongen fick han chansen att prova på allsvenskt spel igen. Han och Pelle Ström lånades ut till Vita Hästen i två matcher och gjorde bra insatser. 

Är Vita Hästen ett alternativ inför nästa säsong?

– Nja, det skulle jag inte säga. Det är nog mest på grund av mig. Jag gillar inte hockeyn de lirar där.

På vilket sätt?

– Jag är en back som gillar att hålla i pucken, medan de i Hästen bara ska kasta ifrån sig den. Men alla spelar olika, så det är inget fel med det. Det beror helt på vad man gillar.

Och just allsvenskt spel är något som givetvis lockar honom. 

– Det är klart att man är sugen på att spela högre upp. Å andra sidan vill jag inte ha för bråttom, så att det till slut blir pannkaka av allt. Just nu vet jag helt ärligt inte alls hur det blir. Det finns intresse från klubbar men ingenting är påskrivet än.

När tror du att din framtid spikas?

– Det blir nog nästa vecka, skulle jag tro.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!