Sportchefen om Hassels skada: "Hyfsat god prognos"

Oskar Hassel tvingades utgå skadad under Vimmerby Hockeys match mot Kalmar på onsdagen. Nu kommer lugnande besked från sportchefen Pelle Johansson. "Han är inte aktuell för spel mot Västervik på fredag, men prognosen är hyfsat god ändå", säger han.

Oskar Hassel utgick skadad i Vimmerbys träningsmatch mot Kalmar.

Oskar Hassel utgick skadad i Vimmerbys träningsmatch mot Kalmar.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-08-22 11:58

Det var i upptakten av andra perioden som Oskar Hassel blev liggande på isen efter att ha blivit tacklad mot sargen i egen zon. Han tog sig upp på benen och fick hjälp av isen och fördes sedan till sjukhus för kontroll.

Hur är läget med Oskar idag?

– Kontrollen på sjukhuset gav inte något klart besked. Han kunde följa med hem efter matchen, men vilade från torsdagens träning och kommer inte vara aktuell för spel mot Västervik på fredagen heller. Det är förstås svårt att sia om vad det är för skada och hur länge han blir borta. Prognosen är ändå hyfsat god. Han får vila ett tag och träna igen när han känner sig redo.

Från sidan såg det ut att vara en riktigt otäck smäll som VH-backen åkte på.

– Det går ofta fort när det smäller mot sargen, men tack och lov ser det ofta värre ut än vad det är. Den här gången hade Oskar otur som fick motståndarens klubba mot skridskon och föll tungt på grund av det. Känslan är ändå att det har gått förhållandevis väl.

Med Isak Hansen borta på landslagsuppdrag innebär det att VH bara har sex backar tillgängliga för spel mot Västervik på fredagen. En lösning är dock på gång.

– Från och med måndag kommer vi kalla hem Alexander Fredriksson som är utlånad till Grästorp. Det blir ändå bra att vi får en chans att se lite närmare på honom i en vecka. Planen är sedan att han återvänder till Grästorp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!