Så ska Vimmerby vända mot Väsby

Fart, finess och fokus. Så ska Vimmerby Hockey vända på steken mot Väsby. "Vi ska fixa det här", säger backen William Dageryd, som kommer att få spela inför många han känner i Renew Arena.

Här har precis William Dageryd gjort sitt första och hittills enda mål i VH-tröjan, mot Karlskrona. Kanske är det dags igen på fredag, då backen ska spela i närheten av sina hemtrakter?

Här har precis William Dageryd gjort sitt första och hittills enda mål i VH-tröjan, mot Karlskrona. Kanske är det dags igen på fredag, då backen ska spela i närheten av sina hemtrakter?

Foto: Arkiv

Ishockey2022-03-31 16:00

Det sistnämnda har en given förklaring.

23-årige Dageryd är fostrad i Stockholmshockeyn, i Täby.

– Det blir kul att lira inför familj och vänner. De ska komma och titta.

Vad är dina intryck av Väsby?

– Ett väldigt bra lag, där många har spelat i Allsvenskan. Jag känner också många i laget sedan tidigare. Men det ska bli kul att försöka stoppa dem. Vi ska vända på det här.

Sett till tisdagsmatchen lär Vimmerby få en svår nöt att knäcka. Väsby imponerade då, på flera sätt. Vann matchen med 5–1 och gav inte VH mycket till chans.

Hur ska ni kunna vända det här till er fördel?

– På något sätt måste vi hantera dem bättre i mittzon och vara noggranna vid linjerna. Vi måste också hitta sätt att komma in i deras zon. De var duktiga på att stänga ner oss i tisdags. Sen får vi förstås inte göra lika många misstag som senast. Vi blev verkligen hårt straffade där.

William Dageryd lyfter fram Vimmerbys fart, och skicklighet överlag.

– Jag tycker att vi har jäkligt många duktiga spelare i laget. Vi tror på det här och självklart har vi en gameplan för hur vi ska möta dem den här gången och göra det bättre. Vår form är också stark och att vi tillsammans kom tillbaka från svackan vi hade i början av Allettan, har stärkt oss som grupp.

Backen som kom från Boden inför säsongen har bara gjort ett mål i VH-tröjan så här långt. Kanske är det dags igen, inför nära och kära på plats i Väsby? 

– Det vore läge, haha.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!