VH bara fortsätter att vinna

Vilda Väsby - en tuff uppgift för Vimmerby? Nja, inte särskilt. VH var klassen bättre än Väsby och vann komfortabelt med 7-0.

Markus Modigs var het i Vimmerby och gjorde fyra poäng när VH besegrade Väsby.

Ishockey2018-02-04 17:05

Toppen mot botten.

Ja, det var ett faktum när Vimmerby mötte Väsby på bortais.

Ett formstarkt VH gick som väntat segrande ur striden och gjorde en stabil och stark bortamatch.

Väsby hade i princip hela matchen svårt att etablera ett ordnat anfallsspel i Vimmerbys zon. VH var samlat och disciplinerat.

Men det var faktiskt nära 1-0 till hemmalaget redan i den tredje matchminuten. Jonathan Stålberg räddade då ett friläge. Bara 15 sekunder senare small det åt andra hållet. En blixtsnabb spelvändning friställde Hampus Harlestam. Och han gjorde inget misstag, utan satte 0-1 med en backhand.

Det kunde ha varit fler mål för Vimmerby i den första perioden. Chanser saknades inte. Det gjorde det inte heller i mittperioden.

Då blev det två fullträffar genom Jesper Kokkonen och Jakob Karlsson.

Avgjort?

Nja. Väsby startade sista perioden bra och vaskade fram ett par riktigt vassa lägen, men lyckades inte göra mål. När sedan 0-4 kom genom Ludvig Jardeskog så var det spiken i kistan.

Till slut blev det 0-7 och en klar och rättvis seger för Vimmerby, som på allvar är med och utmanar om förstaplatsen i Allettan.

I ett bra VH var Jonathan Stålberg bra liksom Hampus Harlestam, Markus Modigs, Jesper Kokkonen, Dennis Fröland och Jakob Karlsson.

Väsby-Vimmerby: 0-7 (0-1, 0-2, 0-4)

Första perioden: 0-1 (3,57) Hampus Harlestam (Dennis Fröland, Pontus Johansson).

Andra perioden: 0-2 (23.23.28) Jesper Kokkonen (Markus Modigs, Jakob Karlsson), 0-3 (30.57) Jakob Karlsson (Jesper Kokkonen, Markus Modigs).

Tredje perioden: 0-4 (43.34) Ludvig Jardeskog (Dennis Fröland, Markus Modigs), 0-5 (5433) Anton Carlsson (Sebastian Åkesson, Fredrik Asplund), 0-6 (55.15) Petter Runesson (Markus Modigs), 0-7 (59.23) Jesper Kokkonen (Jakob Karlsson, Markus Modigs).

Utvisningar Väsby: 4x2. VH: 4x2.

Skott: 9-15, 8-7, 6-13