VH bjöd på propagandaspel

Handen upp på den som förväntat sig en stenhård duell i seriefinalen. Jodå, vi var allt ett par stycken. Men oj vad fel vi hade. Vimmerby körde fullständigt över Mariestad och vann med 9-1 (!).

Markus Modigs och VH hade lekstuga i seriefinalen mot Mariestad som slutade 9-1 och Modigs svarade för fyra av målen. Foto: Magnus Strömsten

Markus Modigs och VH hade lekstuga i seriefinalen mot Mariestad som slutade 9-1 och Modigs svarade för fyra av målen. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Ishockey2013-10-10 07:06


Var ska vi egentligen börja någonstans...?
Varför inte med följande konstaterande. Det här måste vara en av de bästa matcher ett Vimmerbylag någonsin spelat i ishallen.
Jo, så bra var det - från första nedsläpp.
Ett heltänt VH satte tonen direkt. Inte minst då teknikern Markus Modigs. Han prickade in en sargretur redan efter 24 sekunder.
Att Mariestad - som bara hade släppt in tolv mål på åtta omgångar - kvitterade till 1-1 var mest en parentes. Det här var Vimmerbys match från start till mål.

"Helt fantastiskt"
- Skönt att vi kunde bjuda publiken på sån här hockey i en seriefinal. Vi var verkligen laddade efter ett par mindre bra insatser, säger fyramålskytten Markus Modigs och bjuder på ett stort, stort leende.
Assisterande tränaren Krister Ström var lika glad han, förstås:
- 9-1, i en seriefinal. I division ett. Det var fantastiskt, säger han och myser.
På frågan vad som var bäst denna afton lyfter han fram helheten. Allt från den sprakande offensiven och de vackra målen, till skridskoåkningen och inställningen.
Hans tränarkollega, Tomas Sandlin, funderar lite och säger sedan:
- Backcheckingen. Det kan låta tråkigt en sån här kväll, men den var förbaskat bra.

Överlägsna
Jodå, vi kan rada upp superlativen. Man kunde tro att Vimmerby hade smaskat i sig Bamses dunderhonung innan matchen. Vimmerby var totalt överlägset. 9-1 i mål och 53-20 i skottstatistik säger allt.
De över tusen åskådarna njöt i fulla drag, frånsett den lilla tillresta skaran från Mariestad förstås.
VH gick till den första periodvilan med en 3-1-ledning, där 2-1 var det mest spektakulära målet.
- Det var ju snyggare än när ryssarna var som bäst en gång i tiden, tyckte ordföranden Ingemar Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!