Hampus Sylvegård efter VH:s bortamatch mot VIK

I Vimmerbys första träningsmatch för säsongen väntade Västervik i Tjusthallen. Trots att VIK ska vara ett bättre lag på pappret bjöd VH verkligen upp till match, men föll med 3–2.

Vimmerbys Adam Dahl kvitterade till 2-2.

Vimmerbys Adam Dahl kvitterade till 2-2.

Foto: Rikard Nilsson

Ishockey2023-08-25 21:00

– Lite av en försäsongsmatch ändå från vår sida, vi har inte riktigt tajmningen. Det syns allra tydligast under den första perioden, berättar tränaren Hampus Sylvegård direkt efter slutsignal.

Om första perioden var jämn kan vi verkligen inte säga samma om period nummer två. VH satte gasen i botten direkt och pressade stundtals ned VIK i försvarszon under långa stunder.

– I andra får vi mer kontroll på grejerna samtidigt som vi tar bättre beslut. I andra för vi också matchen och tar verkligen tag i spelet. Visst finns det förbättringspotential då vi är lite rostiga i vissa moment. Men det är en hel del saker som sitter relativt bra ändå. Vi är bra i första också men i andra visar vi att vi kan vara riktigt bra. 

undefined
Martin Pärna svarade för Vimmerbys första mål för säsongen när reducerade till 1-2.

Särskilt glad är Sylvegård över besluten och hur Vimmerby vårdar pucken. Det tar han med sig och är något att bygga vidare på inför fortsättningen.

– Sättet hur vi vårdar pucken och hela tiden tar hand om den i olika momenten vi ställs inför. Vi är kreativa, hjälper varandra mycket och är duktiga fysiskt. Vi vill lägga till den fysiska aspekten till vårt spel som vi kanske saknade något under förra säsongen. Vi vill vara tuffare att möta. Det är ett område vi kan förbättra.

Trots den fina matchen av VH vill inte riktigt Sylvegård lyfta fram någon särskild spelare som utmärkte sig. Han tycker istället att hela laget gjorde en bra insats. 

– Nja, jag tycker många skötte sig bra idag. Klart det alltid finns vissa individer som sticker ut, men det är svårt att på rak arm rabbla upp de nu. Särskilt när man har varit så inne i matchen och verkligen levt sig med.

För VH var detta säsongens första träningsmatch och Sylvegård är stolt över hur bra laget var fast man bara tränat sex, sju pass tillsammans. Dessutom hade man ett stolpskott med endast sex sekunder kvar att spela.

– Jag lägger inget fokus på våra motståndare utan allt fokus på vårat lag och vår prestation. Vi för matchen på ett väldigt bra sätt och vi förvaltar vissa saker bra. Men det är tidigt på säsongen och vi har bara en sex, sju ispass i benen. Därför är jag ändå stolt över grabbarnas insats fast det blev förlust. VIK har ändå spelat två matcher, säger Sylvegård.

Han avslutar med att meddela att de kör igång igen på måndag för att vara så redo som möjligt inför torsdag när Vimmerby tar emot VIK i Vimmerby.

Matchfakta:

Första perioden: 1–0 (4,20) Robin Carlsson, 2–0 (9,27) Theo Jacobsson (Salqvist/Edwardsson), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (3,22) Martin Pärna (Karlsson), spel fem mot fyra, 2–2 (15,55) Adam Dahl (Göransson).

Tredje perioden: 3–2 (16,07) Theo Jacobsson (Gabrielson).

Utvisningar, VIK: 6 x 2 min. Vimmerby: 4 x 2 min.

Skotten: 31–28 (12–9, 12–11, 7–8)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!