VH däckat och nedslaget? Glöm det!

Trodde du att Vimmerby Hockey var nedslaget och däckat efter kvällens förlust mot Sundsvall? Glöm det! Eftersnacket handlade bara om den seger som man är övertygad kommer i morgondagens avgörande match. Läs bara hur snacket gick efter dagens match

Däckat och nedslaget? Nej, eftersnacket i Vimmerby Hockeys omklädningsrum tydde på något helt annat inför morgondagens avgörande match.

Däckat och nedslaget? Nej, eftersnacket i Vimmerby Hockeys omklädningsrum tydde på något helt annat inför morgondagens avgörande match.

Foto: Micael Rundberg

Ishockey2017-03-11 19:06

Vimmerby Hockey var nära att göra en bragdvändning i eftermiddagens playoff-match borta mot Sundsvall.
När hemmalaget gjorde 5-1 fem minuter in i slutperioden trodde nog de flesta att matchen var avgjord.
Men VH krigade, tog över tillställningen och kom så nära som 5-4. Då återstod fem minuter av matchen och det var sannerligen inte långt borta att VH fick in 5-5 med ett par minuter kvar, men pucken dansade runt stolparna och strax framför mållinjen, men ville inte förbi en storspelade Magnus Åkerlund i Sundsvalls-kassen.

Efter matchen surrade vi en del med VH-spelare och ledare, och så här gick snacket:

”I min värld är det definitivt inte en 3-0-period, den första. Det känns både konstigt och tungt, för jag tycker att det är vi som styr. Vi skapar en del chanser och har pucken mest. Däremot ställer vi till det för oss, bjuder på det första målet, tappar puck och spelar fast oss i egen zon. Samtidigt är de kliniska i sina avslut. Så klart att det blir en jäkla uppförsbacke och att deras inledning sätter prägeln på matchen”.
VH-tränaren Eric Karlsson

”Varken jag eller laget fick den start vi ville ha. Andra målet ska jag ha alla dagar i veckan, där sätter jag laget i en knepig situation.”
Målvakten Viktor Kokman summerar den första mardrömsperioden

”Det känns ju sjukt att säga det när man ligger under med 3-0, men spelmässigt tycker jag att vi är det bättre laget där. Sedan i den andra så sköljer de över oss. Det är deras period. De får fast oss hela tiden och vi blir lite mjuka.”
Eric Karlsson analyserar

”I den sista perioden får de 5-1 ganska tidigt. Då borde luften gått ur, men vi ger oss inte. Det är så härligt med det här gänget – när vi får 5-2 så kör alla bara. Och jag tror att vi hade hängt dit 5-5 om vi hade fått powerplay i slutet, som vi borde ha fått när vår spelare står och tar emot stryk men domaren tar ut båda”.
VH-tränaren var inte helt nöjd med domarinsatsen i sista perioden


”Att bli slagen på käften och få två minuters utvisning för det – ja, det är väl hockey. Det får man ta”.

VH:s Jesper Kokkonen vill inte klaga för mycket på situationen

”Om matchen hade varit fem minuter längre så hade vi vunnit under ordinarie tid. De såg oerhört nervösa ut under slutet”.
Vimmerbys assisterande tränare, Krister Ström

”Jag är jäkligt stolt över hur killarna gnuggar på. De ger sig verkligen själva chansen. Jag tror inte att Sundsvall var helt lugna i slutet och det tar vi med oss. Trots allt bra att få den avslutningen inför morgondagen. De blir skakiga och där börjar vi i morgon. Jag tror verkligen att vi kommer ta det i morgon. De kommer inte kunna gå in med något vidare självförtroende till den matchen.”
Eric Karlsson drar igång psykningskriget

”Vi funderar ut något i kväll."
Krister Ström om hur VH ska hantera Sundsvalls hårda offensiva press

”Se vad de gör för mål. Vi ger dem allt. Om vi bara gör det enklare, som vi har gjort tidigare, så skapar de ju ingenting på oss. Det är vi som har puck och kör i 60 minuter. Vi kunde lika gärna vänt det i kväll, men nu har vi fått dem ur balans så vi tar det i morgon istället. Det var ganska tyst i deras bås på slutet.”
VH-forwarden Jesper Kookkonen igen

”Jag tycker ändå vi lyfter oss och gör match av det. Avslutningen visar att vi aldrig ger oss. Starkt mentalt och skönt inför den avgörande matchen.”
Målvakten Viktor Kokman om upphämtningen

”Nu ska, vi käka, ladda om, sova och vinna i morgon.”
Jesper Kokkonen planerar det kommande dygnet

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!