VH drar igång A-verksamheten igen: "Dag för dag"

Efter drygt en och en halv veckas uppehåll ska Vimmerby Hockey dra igång A-lagsverksamheten igen. På måndag kommer de friska spelarna i truppen att genomföra ett lättare ispass. "Vi tar det dag för dag nu", säger sportchefen Morgan Persson.

Vimmerby Hockeys A-lag ska genomföra ett lättare ispass under måndagen.

Vimmerby Hockeys A-lag ska genomföra ett lättare ispass under måndagen.

Foto: Arkivbild

Ishockey2020-12-06 18:00

Den var onsdagen den 25 november som Vimmerby Hockey fick pausa sin A-lagsverksamhet efter att några spelare bekräftats vara smittade av covid-19. 

Fler och fler spelare visade sig sedan vara smittade och den senaste tiden har laget varken spelat några matcher eller tränat tillsammans. På måndag startar man upp igen med en lättare isträning. 

– Det blir lite försiktigt för de spelare som är symptomfria och för de som tidigare varit bekräftat smittade och som nu varit symptomfria under sju dagar plus 48 timmar, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson. 

Däremot ser det inte ut att bli några matcher under veckan för laget. På onsdag skulle VH ha mött Kalmar på bortais, men den matchen kommer man att flytta.

Även söndagens match mot Kallinge/Ronneby är högst tveksam. KRIF har drabbats hårt av covid-19 och läget verkar fortfarande vara prekärt. 

– Kallinge är nästan värst drabbade av alla. De har upp emot 21 sjuka, så jag ska höra av mig till dem imorgon (måndag) och kolla, säger Morgan Persson. 

I VH är det totalt 12 spelare som drabbats av viruset sedan förra onsdagen. 

– De som insjuknat är så sakteliga på väg tillbaka och det har passerat rätt så många dagar. Men vi tar det dag för dag nu så får vi se hur det ser ut när vi dragit igång imorgon (måndag). 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!