VH drog kortaste strået: "Det säger väldigt mycket"

Ett mål skiljde mellan lagen. Som vanligt. Den här gången drog Vimmerby Hockey det kortaste strået och föll med 2–1 hemma mot Halmstad. "Det vi förlorar på ikväll är att vi inte tar tillvara på något av våra tre power play", sa VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Halmstad gjorde 1-0 en bit in i första perioden efter att VH just haft ett power play.

Halmstad gjorde 1-0 en bit in i första perioden efter att VH just haft ett power play.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-02-14 22:38

Att säga att styrkeförhållandena mellan Vimmerby och Halmstad är jämna är ingen överdrift. Inför onsdagens match hade VH vunnit et möte efter straffar, förlorat ett i sudden och tagit hem ett med uddamålet. Den här gången var det Halmstads tur att knipa tre poäng.

Och visst. Det blev en uddamålsvinst.

Den grundlades under andra halvan av första perioden. VH hade precis haft power play och skapat ett bra läge att ta ledningen. Istället vände spelet när Halmstad blev fulltaligt och de fick ett 2 mot 1-läge. Lite turligt överlistade de Robin Christoffersson i hemmamålet där.

Dessutom fick Halmstad chansen i PP kort därpå och då kom även 2–0.

– De får sina mål väldigt lägligt där och kan sedan spela på det resultatet lite, sa Hampus Sylvegård som ändå tyckte att hans lag gjorde ett ärligt försök att komma ikapp.

– VI gör ingen dålig match, men samtidigt inte tillräckligt bra för att vinna.

Den detalj i spelet som han var mest besviken på och som i slutänden avgjorde matchen var power play.

– Vi hade sagolika siffror i numerärt överläge under grundserien. Vi var uppe runt 36 procent då. Nu är vi under 9. Det säger väldigt mycket.

Hur kan det skilja så mycket?

– Jättesvårt att säga. Men jag tror att det sitter mycket psykologiskt. När vi inte får till det tappar vi självförtroendet. Ikväll hade vi tre chanser i fem mot fyra. Okej att vi inte gör mål, men vi kommer inte ens till de där riktigt klara chanserna. Det är för dåligt.

undefined
Vimmerby hade svårt att skapa de där riktigt heta chanserna mot Halmstad.

VH fick ändå en chans att komma in i matchen då Oskar Humble reducerade nio minuter från slutet. Redan 2.30 från slutet plockade Sylvegård målvakten och gick för det.

– Vi hade lite momentum där så jag kände att det var lika bra att köra. Vi är nära där och har nån puck som rensas på mållinjen, men det ville sig inte.

Förlusten innebar att VH tappade serieledningen till Kristianstad och Halmstad hotar en poäng bakom som trea med en match mindre spelad. Redan på fredags ställs VH mot Dalen borta.

– Det är för tidigt att fokusera på tabellen nu. Vi tar sikte mot revansch mot Dalen. Sedan får vi se.

VH-Halmstad

Första perioden: 0–1 (13.08) Hugo Johansson, 0–2 (15.24) William Gustafsson, spel 5 mot 4.

Tredje perioden: 1–2 (51.00) Oskar Humble (Isac Andersson, Martin Pärna).

Publik: 1013

Halmstad gjorde 2-0 i power play i slutet av första perioden.
Halmstad gjorde 2-0 i power play i slutet av första perioden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!