VH-fansen på plats i Norrland: "De blev nog chockade"

Det finns fans som gillar sitt lag skarpt. Sen finns det en nivå till på den skalan. De som är riktigt hängivna och som inte backar för en låååång resa till Piteå, 113 mil bort. Vi tog ett snack med Otto, William, Axel och Isak inför matchen i Hudiksvall. "Vi ser det som en kul upplevelse", säger de.

Hängivna supporters. William Peterson, Otto Svensson, Axel Backstad och Isak Backstad lämnade Vimmerby för att stötta Vimmerby Hockey i Piteå. Och visst är de på plats även i Hudiksvall...

Hängivna supporters. William Peterson, Otto Svensson, Axel Backstad och Isak Backstad lämnade Vimmerby för att stötta Vimmerby Hockey i Piteå. Och visst är de på plats även i Hudiksvall...

Foto: Andreas Elvstrand

Ishockey2024-04-01 15:10

Kanske att ni såg bilden om ni läste krönikan efter Vimmerbys premiär mot Piteå i lördags. Om inte, så kan ni se de fyras tappra skara mana på och heja fram sitt lag på läktaren i Isstadion LF Arena i Piteå. 

Och visst...tro sjutton att kvartetten valde att stanna till även i Hudiksvall, på färden söderut. 

Vimmerby Tidning träffade dem på "Brödernas" restaurang och deras uppladdning inför Vimmerbys möte mot Hudik, bara någon timmen innan matchstart. De var aningen slitna efter resorna, men vid gott humör. 

Men hörni, ni valde alltså att åka så långt bort som till Piteå för att stötta ert lag. Hur kommer det sig?

– Ja, haha. Vi la ut i VH-gruppen om det var några som var intresserade av att åka, men fick väl inte direkt något gensvar. Sen pratade jag och Isak (Backstad) om vi ändå inte skulle åka iväg – och jo, vi kom fram till det. Sen hängde William (Petersson) och Axel (Backstad) på också, säger en något hes Otto Svensson. 

– Det är som ett stort äventyr. Och förresten. Man får ju inga påskägg längre, säger Axel Backstad med ett garv angående trippen under påskhelgen. 

Trots deras stöd så blev det ingen lyckad premiär alls för VH. 7–1 i näbben. 

Hur upplevde ni matchen från läktarhåll?

– Vi var bra i första, sen kom de där målen som förstörde allt. Men det var alldeles för stora siffror. 7–1 speglade verkligen inte matchen, säger William Peterson. 

Han skrattar till när han och även de andra berättar om reaktionerna både från VH-spelarna och domarna när de upptäckte att det var fyra Vimmerbyfans på plats i Piteå.

– De blev nog chockade. Det verkade som det och det var inget som de förväntat sig. Inte ens brorsan (Adam, spelare i VH) visste att vi skulle åka upp. 

Alla fyra har bara gott att säga om Piteå, snöiga Piteå. 

– Det var kanon. Det är en mysig stad och vi träffade bara trevligt folk, men det verkar inte vara någon hockeystad direkt. Inte Hudiksvall heller för den delen. Det är inte många som vi pratat med som vetat om att det är hockeymatch, vare sig i Piteå eller här. 

Ser ni er som Vimmerbys största hockeysupporters?

– Nej, nej. Det här är en rolig grej och vi har haft superkul, säger Isak och de andra. 

Direkt efter matchen mot Hudiksvall bär det av mot Vimmerby igen. Bröderna Backstad ska nämligen jobba på tisdag.

Först ska de göra sitt till för att försöka heja fram VH till en historisk första triumf i kvalserien.

Till sist. Hur slutar matchen?

William: 3–1 till VH. 

Otto: 5–2 till Vimmerby.

Isak: VH vinner med 2–1.

Axel: 3–2, VH. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!