VH får behålla Oskarshamnstrio

Här är ett besked som alla VH-anhängare och ledare hoppats på: Vimmerby får låna IKO-trion Simon Gustafsson, Martin Ågren och Linus Nelson säsongen ut. - Vi är mycket tacksamma mot IKO, säger Fredric Jaensson.

Klart. Linus Nelson, Simon Gustafsson, Martin Ågren stannar i VH säsongen ut.

Klart. Linus Nelson, Simon Gustafsson, Martin Ågren stannar i VH säsongen ut.

Foto:

Ishockey2010-01-29 23:00


I torsdags kväll hade Oskarshamn styrelsemöte. Där fattades det ett viktigt beslut för Vimmerby Hockey. Klubben går VH:s vilja till mötes och lånar alltså ut Ågren, Gustafsson och Nelson.
- Vad jag förstår så hade IKO egentligen velat ha dem kvar hos sig, men nu ställde de upp på oss. Vi är jättenöjda att det löste sig så bra.
IKO-legenden "Jassa" har bara ett problem:
- Vi står i tacksamhetsskuld till dem. På något sätt känns det som att vi måste bjuda tillbaka, men jag vet inte riktigt hur.
VH-tränaren hoppas att det goda samarbetet med den allsvenska klubben ska fortsätta även nästa säsong.

Haft svårt för Åseda
På söndag väntar en tuff match för VH, Åseda hemma.
- De ligger visserligen i botten, men de har fått luft under vingarna och varit väldigt bra på slutet. De gör allt för att försöka komma ifatt lagen ovanför, säger Jaensson och tillägger att VH haft problem med Åseda i de flesta matcher under säsongen.
Vad är taktiken?
- Samma som vi använt de senaste hemmamatcherna; bra tempo och hårt tryck från början. Åseda ska få känna att de kommit till vår hemmaarena - och där är vi starka.
Jodå. Vimmerby är som ni kanske vet fortfarande obesegrat på hemmais.
"Tigrarna" är för övrigt formstarkast i hela serien sett till de tio senaste matcherna.
- Vi har hela tiden strävat efter att vi ska vara som bäst efter jul och det har vi lyckats med. Jag tycker alla har höjt sig ett snäpp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!