VH får klara sig utan Sebastian Kauppila

Det blir inget spel för Sebastian Kauppila i Vimmerby Hockey kommande säsong. Jobbsituationen hann inte lösa sig.

Det blir inget spel i Vimmerby Hockey kommande säsong för Sebastian Kauppila.

Det blir inget spel i Vimmerby Hockey kommande säsong för Sebastian Kauppila.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2019-07-17 17:56

Sebastian Kauppila hade ett "tryoutkontrakt" med den allsvenska klubben AIK, men det bröts då AIK valt att satsa på en annan spelare.

Vimmerby Hockey har försökt att lösa situationen kring förra årets succéback då det blev klart att han var tillgänglig för en återkomst till VH.

Men då 24-åringen inte fanns med i planerna för kommande säsongs truppbygge behövde en del pusselbitar falla på plats. Bland annat uppmanade klubben supportar och samarbetspartners att lämna ett ekonomiskt bidrag för att lösa delar av finansieringen kring spelaren. Dessutom gick VH ut med en efterlysning om jobb till Kauppila som skulle kunna ha gjort så spelaren tillhört Vimmerby Hockey säsongen 2019/2020. Så blir det inte.

Under onsdagseftermiddagen gick Vimmerby Hockey ut på sin Facebook-sida och skrev att det inte blir något spel för Sebastian Kauppila i föreningen kommande säsong:

"Det står idag klart att Sebastian Kauppila inte spelar med Vimmerby Hockey säsongen 19/20. I fredags gick sportgruppen ut med infon att de sökte jobb till Kauppila för att kunna lösa ett kontrakt. Tyvärr har inte jobbiten gått att lösa på kort varsel, och då har Sebastian valt att skriva på för en annan klubb. Vi önskar Sebastian lycka till och önskar varmt välkommen åter en annan gång."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!