VH fick perfekt start på Allettan

Så är det äntligen igång – Allettan. Som ni vet bjöds vi på derby direkt: Nybro mot Vimmerby. Som väntat blev det ingen sprakande hockeyunderhållning, utan snarare en hård kamp. En kamp där Vimmerby till slut som segrare, sedan Anton Schou blivit segerskytt. Derbyt slutade 1-3.

Jonathan Ståhlberg gjorde en mycket bra match i VH-kassen.

Ishockey2017-12-27 20:14

Efter en stark start av hemmalaget och ett antal heta chanser, var det ändå Vimmerby som tog ledningen i matchen. Det kom en aning oväntat.

Jakob Isaksson sköt, Robin Höglund styrde - och 1-0 till Vimmerby. Skadedrabbade Höglund blev vild av glädje och firade målet rejält.

Det märktes också att powerforwarden var spelsugen. Han jobbade stenhårt, det lönade sig också. Närmast att näta för Nybro var Samuli Kivimäki, som prickade ribban - vilket han också gjorde i tredje perioden.

Mittperioden kontrollerades av VH, som lugnt och behärskat styrde spelet och enkelt avväpnade Nybros anfallsattacker. VH imponerade i försvarsspelet. Perioden blev mållös.

Tämligen omgående i sista perioden kom så kvitteringen. VH tappade puck i numerärt överläge. Axel Ek skrinnade sig loss och gjorde 1-1 med en backhand. Det skulle ändå bli Vimmerby-seger. VH skapade mycket genom sylvassa kontringsattacker.

Formstarke backen Anton Schou gjorde sitt första mål i VH-dressen, då han hittade rätt bakom Alexander Johansson drygt halvvägs in i perioden. Det blev även 1-3 genom Markus Modigs, vars skott gick in i nättaket.

I VH var många bra, inte minst då målvakten Jonathan Ståhlberg. Högt betyg även till backarna, där alla gjorde det bra.

Matchfakta: Nybro-Vimmerby: 1-3 (0-1, 0-0, 1-2)
Första perioden: 0-1 (10.39) Robin Höglund (Jacob Isaksson, Petter Runesson), spel 5 mot 4.
Andra perioden: 1-1 (42.09) Alex Ek, spel 4 mot 5, 1-2 (51.56) Anton Schou (Pelle Ström, Mathias Wigley, 1-3 (55.35) Markus Modigs (Hampus Harlestam, Jesper Kokkonen).

Utvisningar Nybro: 5x2. VH: 8x2, 1x10.
Skott: 7-21, 7-7, 10-7.