VH vill flytta matchen: "Skickat in formell begäran"

Mörrums GoIS vill inte spela sin bortamatch mot Karlskrona HK på onsdag. Nu har Vimmerby Hockey lämnat in en begäran om att få söndagens match mot Karlskrona flyttad. "Det här bör handlas skyndsamt", säger VH:s klubb- och sportchef Morgan Persson.

Morgan Persson, klubb- och sportchef i Vimmerby Hockey.

Morgan Persson, klubb- och sportchef i Vimmerby Hockey.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-10-12 11:58

På måndagen kallades alla lag i Hockeyettan till ett extrainsatt möte för att gå igenom problematiken som blossat upp kring Bodens HF i den norra serien och Karlskrona HK i den södra. 

Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Morgan Persson var med på det mötet. Där gick man igenom helgens situation, där Örnsköldsviks HF inte ville spela borta mot Bodens HF. På måndagen gick Mörrums GoIS ut med att man i sin tur inte vill spela sin bortamatch mot Karlskrona HK på onsdag. 

– Det man kan säga rent konkret är att alla står bakom Örnsköldsvik och Mörrum. Vi är helt eniga i det och står bakom deras beslut att vilja flytta matcherna, säger Morgan Persson. 

Det hela grundar sig i att Boden och Karlskrona inte skrivit på tv-avtalet som övriga klubbar i ligan har gjort. Klubbarna har valt att stå utanför det centrala avtalet då de själva vill ha rättigheterna till tv-sändningarna. De anser sig tjäna mer pengar själva än vad de centrala avtalet ger.

– Vi har en partner som i det här fallet tappar pengar på att vissa väljer att sända matcherna på sin egna plattform. Jag tycker att man ska följa de avtal som finns om man är med. Man kan inte hålla på och bryta avtal mitt i en avtalsperiod. Det är som att HV71 bara skulle skita i Hockeyallsvenskans avtal. Så funkar det inte, säger Morgan Persson och fortsätter:

– Det är så tråkigt... Ingen vill hålla på med det här och det väcker ett löjets skimmer över allting. 

Vad ser du för lösning på det här?

– Att de rättar sig i leder efter alla andra 38 lag som är med i det här avtalet. 

Vimmerby Hockey ska enligt spelschemat möta Karlskrona HK på bortais den 17 oktober. Men så blir det inte, om VH får bestämma. 

– Nej, vi har skickat in en formell begäran att få matchen framflyttad tills situationen är löst. Jag vet inte när ett beslut kommer, men det bör handlas skyndsamt och det är inget som ska glömmas bort. Det här är viktiga beslut som måste fattas, säger Persson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!