VH föll efter straffar

Vimmerby Hockey förlorade den första träningsmatchen för säsongen efter straffavgörande mot Nybro. Efter full tid stod det 2–2 och i straffläggningen vann Nybro med 1–0.

Vimmerby föll i den första träningsmatchen mot Nybro efter straffläggning. Foto: Roelof Stroeinga

Ishockey2017-08-17 19:17

Efter de inledande fem minuterna i första perioden hade VH fått två powerplay och hade spelmässigt ett ganska stort övertag. 1–0 kom sedan efter 7:52 inprickat av Mattias Wigley med assist från Anton Schou. Efter Vimmerbys ledningsmål kom gästerna mer in i matchen och nu blev matchen väldigt jämn. Med 15:10 på klockan kom kvitteringen från gästerna genom Kim Runermark och 1–1 blev även resultatet efter första perioden.

I den andra perioden tog VH ledningen efter 3:07 genom nyförvärvet Robin Höglund med assist från Sebastian Åkesson och Jacob Isaksson. Återigen inledde hemmalaget starkare i upptakten av perioden men efter ledningsmålet blev matchen ganska böljande. Efter en liten period av bortatryck kunde till slut Nybro återigen skjuta in ett kvitteringsmål genom Erik Lindström med assist från Sebastian Borg.

2–2 blev resultatet inför den tredje perioden. Det var en sista period som slutade mållöst och efter en överenskommelse mellan lagen skulle matchen nu avgöras på straffar. Där blev det Nybro som gick vinnande efter totalt 1–0.