VH föll efter straffar

Vimmerby hade tre raka bortasegrar mot Mariestad. Det blev ingen fjärde. VH föll på straffar efter en märklig och svängig match. - Självklart är jag besviken, men vi tog trots allt en poäng, säger tränaren Tomas Sandlin efter 5-4-förlusten.

VH-depp. Vimmerby fick "bara" med sig en poäng från bortamatchen i Mariestad. Här deppar Emil Wahlberg, Alexander Holmberg och Tobias Jonsson. Foto: Linus Johansson

Ishockey2014-01-09 08:50

Vimmerby såg ut som vinnare efter den första perioden. VH hade marginalerna på sin sida och gick till den första periodvilan med 2-0 efter mål av Markus Modigs och Kevin Weiskog.
- Det kändes väldigt snöpligt. Vi skapade en hel del bra chanser i första, men Vimmerby gjorde målen, säger Mariestads tränare Staffan Lundh.
Det var ändå en period där hemmalaget kunde lämna isen med ganska goda förhoppningar - inte minst tack vare utvisningarna Vimmerby drabbades av i slutminuterna.
- Det var väldigt lustiga utvisningar. Tyvärr var det mycket fokus och tänk på dem i omklädningsrummet, säger Sandlin.

Tappar konceptet
Det var tydligt det. Efter bara 1.28 in i mittperioden hade Mariestad både reducerat (Eddie Davidsson) och kvitterat (Mathias Mörk).
- Vi tappar konceptet helt, i princip hela den andra perioden. Killarna var frustrerade och då går det inte att spela hockey.
Vimmerbys spel var undermåligt, med mängder av felbeslut, felpassningar och märkliga pucktapp på fel ställen.
Mariestad var samtidigt giftiga i sina omställningar och gick rakt på mål. Det gav utdelning i form av både 3-2 och 4-2.
Markus Modigs snabba replik till 4-3 efter radarkompisen Markus Kinisjärvis framspelning gav VH hopp. Målet var för övrigt formstarke Modigs sjätte (!) mål på de två senaste matcherna mot just Mariestad.

VH nära segermål
I den sista perioden hittade Vimmerby tillbaka till sin nivå och var klart bättre än hemmalaget i stort sett i 20 minuter. Ett rättvist 4-4-mål kom också genom Markus Kinisjärvi. Han sprätte upp pucken i nättaket sedan Modigs serverat honom bakom mål.
- I tredje spelar vi som vi ska och dominerar. Synd bara att vi inte får in ett mål till, säger Tomas Sandlin, som vill få ut mer av första- och andraformationen.
- Absolut, mycket mer. De kan betydligt bättre.
Vimmerby hade bara en fungerande femma den här aftonen: den tredje med kedjan Kinisjärvi, Modigs och nye Kevin Weiskog. De andra kan man och ska man kräva mer av.