VH föll i sista derbyt

Västerviks IK mot Marcus Evertsson. Ja, så var det bitvis i derbyt. - Hans målvaktsspel var bland det värsta jag sett, sa VIK-tränaren Mattias Karlin. Till slut vann Västervik - 2-0 - och är klart för playoff.

Västerviks IK vann säsongens sista derby mot Vimmerby Hockey och blev därmed även klart för playoff till Allsvenskan.

Västerviks IK vann säsongens sista derby mot Vimmerby Hockey och blev därmed även klart för playoff till Allsvenskan.

Foto:

Ishockey2015-02-12 07:27


Ett heltänt Västervik som hade allt att spela för, mot ett skadedrabbat Vimmerby där chansen till playoff redan var borta. Det kunde väl bara sluta på ett sätt, eller? Jo, visserligen vann VIK, men de fick verkligen slita för segern. VH stod upp på ett otroligt bra sätt och bjöd upp till derbykamp.
- Jag är så stolt över killarna. Oj, vad de slet. Sen är vi besvikna på det sätt som matchen kom att avgöras, säger Vimmerbys assisterande tränare Krister Ström.
Han syftar på utvisningen halvvägs in i den sista perioden som ledde till Västerviks ledningsmål. VH drabbades av ett lagstraff, då de hade en spelare för mycket på isen. En bedömning som Ström var kritisk till:
- Det handlade om millimeter. Vår kille ska åka och byta och står vid sargkanten...det var ju ganska lugnt i tredje fram till det hände.

Frustrerat hemmalag
I det läget var Västervik tydligt frustrerat. De hade skapat mängder av chanser, utan att få utdelning. Det krävdes en snygg styrning av Dan Pettersson för att spräcka Marcus Evertsson nolla.
- Det var oerhört skönt. Evertsson var helt makalös. Och äntligen fick vi vinna ett derby mot Vimmerby efter full tid. Det är vi inte bortskämda med, säger en mycket nöjd Västervikstränare, Mattias Karlin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!