VH förlänger lånet med forwarden

Vimmerby Hockey kan räkna med att ha Noah Andersson tillgänglig för resten av grundserien. Klubben har kommit överens med Färjestad BK om att förlänga lånet. "Det passar bra nu när läget varit som det har varit", säger tränaren Staffan Lundh.

Noah Andersson blir kvar i Vimmerby Hockey i minst tre matcher till.

Noah Andersson blir kvar i Vimmerby Hockey i minst tre matcher till.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-11-17 05:00

19-årige Noah Andersson lånades in till Vimmerby Hockey i början av november. Planen var att forwarden från Färjestad BK till att börja med skulle finnas tillgänglig i fyra matcher. Nu har han gjort fyra matcher – och nu har lånet också förlängts. Andersson stannar i VH i de tre återstående matcherna av grundserien i den södra Hockeyettan. 

– Vi har pratat med Färjestad och kommit överens om det. Sen får vi ta en ny diskussion när grundserien avslutats. Men det passar oss bra nu när läget varit som det har varit, med några spelare borta, säger Staffan Lundh, tränare i VH. 

På onsdag kväll ställs VH mot Nybro Vikings på hemmais. Ett Nybro som man bortabesegrade med 2–1 tidigare under säsongen. 

– Det var en jämn tillställning då där vi stod för ett gediget jobb, säger Lundh. 

VH har tappat serieledningen till Kalmar HC inför avslutningen. Men det är bara målskillnad (fyra mål) som skiljer mellan lagen.

– Klart att vi jobbar för att vinna alla matcher som är kvar. Sen får vi se var det landar. Vi kanske inte kan påverka det själva nu när vi inte har det i egna händer. 

Johan Schreiber och Adam Lindblad ser ut att missa matchen på grund av sjukdom. Gustav Bågenvik kommer att inleda i VH-målet.

* Vimmerby Tidning direktrapporterar från matchen på vår sajt. Häng med från klockan 18:45 ikväll! 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!