VH förlänger med Karlsson – och värvar nytt

Förra året drog det ut på tiden. Den här gången gick det betydligt snabbare. Centern Jakob Karlsson har skrivit på ett nytt kontrakt med Vimmerby Hockey. Samtidigt presenterar klubben ett nyförvärv.

Jakob Karlsson stannar i Vimmerby Hockey.

Jakob Karlsson stannar i Vimmerby Hockey.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2021-05-19 16:15

32-årige Jakob Karlsson är en minst sagt rutinerad lirare. Efter ett par säsonger i Hockeyallsvenskan återvände centern till Vimmerby Hockey inför 2017/2018. Där har han blivit kvar – och fortsätter också att spela vidare i VH-dressen nästa säsong. 

På onsdagen blev det klart att Karlsson förlängt sitt kontrakt med klubben.

– Väldigt skönt att ha Jakob med på tåget även kommande säsong. En stor ledare i omklädningsrummet och på isen, som alltid ger signaler om vad vi står för och som ställer krav på sin omgivning. Helt klart en väldigt viktig förlängning, säger Vimmerby Hockeys sport- och klubbchef Morgan Persson i ett pressmeddelande. 

Det står även klart att backen Måns Krämer ansluter från SHL-klubben Frölunda. Krämer, som är född 2001 och fostrad i Rögle, var utlånad till Hanhals senaste säsongen. Backen har representerat Sveriges landslag på U16- och U17-nivå.

– En väldigt lovande back med bra storlek, som har sina största styrkor i det defensiva spelet, men som även har en uppsida i offensiven med ett fint skott. Det ska bli intressant att se hans fortsatta utveckling här, säger Morgan Persson. 

undefined
Måns Krämer.

Båda kontrakten sträcker sig över säsongen 21/22. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!