VH fortsätter att imponera

Vimmerby Hockey fortsätter att imponera under försäsongen - åtminstone offensivt. Söndagens 4-1 mot Skövde IK följdes i kväll upp med 4-0-seger borta mot kommande seriekollegan Tranås AIF

Jesper Kokkonen gjorde två mål när Vimmerby Hockey ikväll slog Tranås AF med klara 4-0 på bortais.

Ishockey2016-08-17 19:09

Andra träningsmatchen och andra segern för Vimmerby. 4-0 mot Tranås AIF (som gjorde sin första träningsmatch i kväll) var siffror helt i sin ordning.

VH var vasst i anfallszon och spelade hyfsat disciplinerat hemåt, även om man stundtals bjöd Tranås på lite väl generöst tilltagna ytor. Sägas ska dock att Tranås bjöd på klart bättre motstånd än vad Skövde gjorde i söndags.

Bäst i VH var kedjeformationen med Hampus Harlestam, Jesper Kokkonen och Kristoffer Backman, samt outtröttlige centern Mattias Wigley. Men framför allt ett stort plus till målvakten Mattias Magnusson, som svarade för några svettiga räddningar.
- Han var grym. Vi kommer ha en härlig konkurrenssituation på målvaktssidan i vinter, berömmer tränaren Jeff Hällegard.

På måndag väntar returmatch mellan de båda lagen - då i Vimmerby ishall.

Tranås AIF-Vimmerby Hockey 0-4 (0-2, 0-0, 0-2)
Första perioden: 0-1 (03.45) Jesper Kokkonen (Kalle Johansson), 0-2 (12.43) Petter Runesson (Kristoffer Backman, Oskar Carlsson).
Tredje perioden: 0-3 (52.15) Jesper Kokkonen (Hampus Harlestam, Pelle Ström), 0-4 (14.54) Dennis Fröland (Victor Cruz Rydberg, Kristoffer Backman).
Skott: 24-21
Utvisningar, TAIF: 6x2 min. VH: 7x2 min.