VH fortsätter rada upp segrar: "Vi har koll på läget"

Stabilt. Så skulle man kunna beskriva Vimmerby Hockeys seger mot KRIF under onsdagen. VH vann till slut den på pappret betydelselösa fajten med 2–0.

VH fick fira efter Isac Anderssons mål i andra perioden.

VH fick fira efter Isac Anderssons mål i andra perioden.

Foto: Jens Lidesjö

Ishockey2023-12-06 22:18

Och det var en belåten VH-tränare i form av Hampus Sylvegård som mötte pressen efter sjätte raka segern. 

– Det är en stabil match från vårt håll. Vi har koll på läget och skapar långa anfall. Även om vi inte gör mål i fem mot fem har vi riktigt bra lägen där också, bland annat tre ramträffar. Vi får våra powerplay genom att vi har långa anfall, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård. 

Ja, för det var ju det där med powerplay igen... Spelformen som Vimmerby Hockey varit så oerhört framgångsrika i under säsongen. Idag klev dock en helt ny formation fram och levererade två mål i spel fem mot fyra. 

Det var första gången som uppställningen med Hugo Ollila, Isac Andersson, Adam Petersson, Gustav Karlsson och Elias Lindgren fick visa sina kvaliteter där. 

– Kul, väldigt kul. Man såg att de (KRIF) hade fokuserat hårt på vårt första powerplay och det öppnade upp för det andra. Det var kul att de kunde hitta vägar första gången de spelade tillsammans. De blir matchavgörande genom sina två mål, säger Sylvegård. 

Och det var två fina aktioner till målen. I den första perioden rundade Adam Petersson målvakten kyligt och lade in 1–0. Isac Andersson var inte sämre i andraperioden och avslutade fint inifrån mitten till 2–0, som alltså blev slutresultatet. 

Robin Christoffersson vaktade kassen och höll återigen nollan. Kampen hårdnar mellan honom och Scott Hector inför Allettan. 

– Vi har två riktigt heta målvakter, det är sjukt kul att se. Det är också kul att se dem varje dag på träning när de tävlar mot varandra. Men de pushar även varandra på ett bra sätt. Vi har två bra målvakter, vilket kommer behövas.

Hampus Sylvegård utdelade extra beröm till just Robin Christoffersson och Adam Petersson för sina insatser under kvällen. 

Ett litet orosmoln för VH är att Eddie Levin utgick skadad. Detta efter att ett skott från William Dageryd träffat olyckligt, på vad som såg ut att vara handen. 

– Jag vet inte riktigt var det tog, bara att han inte kunde spela mer. Läkarna sa att han inte kunde spela, vi får undersöka det vidare under torsdagen, sa Sylvegård.

VH-KRIF: 2–0

Första perioden: 1–0 Adam Petersson (Elias Lindgren, Isac Andersson)

Andra perioden: 2–0 Isac Andersson (Adam Petersson, Hugo Olilla)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!