Storväxt back från elitklubb ansluter till VH

En storväxt back med allsvenska meriter är klar för Vimmerby Hockey. "Jag behövde inte fundera särskilt länge", säger Johan Norberg.

Vimmerby Hockey fortsätter att fylla i truppen inför nästa säsong. Nu är en ny back klar.

Vimmerby Hockey fortsätter att fylla i truppen inför nästa säsong. Nu är en ny back klar.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2022-05-11 12:33

Ett, två, tre. Backen Johan Norberg blir Vimmerby Hockeys tredje nyförvärv inför kommande säsong. 

20-åringen har IK Oskarshamn som moderklubb, där Västerås IK är senaste klubbadress. Där var han en av de ledande spelarna i J20-laget och det blev dessutom några A-lagsmatcher i Hockeyallsvenskan med elitklubben. 

Här är förklaringen till varför han väljer spel i Hockeyettan i höst: 

– Jag har haft bra kontakt med Pelle Johansson (sportchef VH) från tiden i Oskarshamn. Det kändes givet att skriva på när han hörde av sig, säger Norberg som får återstifta bekantskapen med fler spelare i Vimmerby.

– Charlie Björklund som blev klar för klubben tidigare i veckan har jag spelat med i IKO sedan skridskoskolan upp till J18. Jag känner även Olle Söderlund och Eddie Levin väl från tiden i J18 med Oskarshamn.

Vad vill du bidra med på isen?

– Först och främst enkelt och hårt spel. Jag är inte den moderna typen av back alls. Jag jobbar hårt i det tysta och delar gärna ut tacklingar. Defensiven kommer alltid främst för mig, men visst kan jag kliva med upp också.

20-åringen flyttar inom kort från Västerås hem till Oskarshamn över sommaren. Flytten till Vimmerby är planerad till slutet av juli. Bytet till en mindre stad och klubb är inget som oroar.

– Personligen så gillar jag mer att spela i lite mindre hallar där det är lite kyligt och man inte har det så väl förspänt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!