Superviktig vecka väntar Carlsson och VH: "Har bra go"

Det är bara två av 20 Allettan-lag som gjort färre mål än Vimmerby Hockey. Hur förklarar man egentligen lagets svårigheter framför kassen? "Det har satt sig i huvudet och blivit en grej...", suckar forwarden Anton Carlsson.

Vimmerby Hockey går in i en viktig vecka med tre matcher mot lag på den undre halvan av den södra Allettan.

Vimmerby Hockey går in i en viktig vecka med tre matcher mot lag på den undre halvan av den södra Allettan.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2022-02-01 17:45

Vimmerby Hockey har gjort 26 mål på 13 matcher i den södra Allettan. Över de två serierna (södra och norra) är det bara Skövde (22) och Kiruna (20) som gjort färre. 

VH:s problem med målskyttet har också satt dem i ett tufft läge. När halva serien nu återstår är laget näst sist och för tillfället utanför playoff-platserna. I söndags åkte man på en blytung hemmaförlust mot Hanviken efter förlängning. 

– Det är otroligt frustrerande. Jag tycker att vi spelar bra, men sen tittar man upp på resultattavlan och ser att vi ligger under med två mål i den andra perioden, säger Anton Carlsson och fortsätter:

– Då tvingas vi jaga och lyckas också komma tillbaka, vilket var väldigt starkt. Synd bara att vi förlorade i förlängningen. 

VH:s bleka snitt på två gjorda mål per match är knappast något som skrämmer lagen i Allettan. 

– Vi pratar hela tiden om att vi spelar bra och skapar chanser. Tyvärr vill pucken inte in. Det har satt sig i huvudet och blivit en grej...

Vad har förändrats från grundserien, då ni öste in mål?

– Jag vet inte. Vi är inte tillräckligt kyliga när vi väl får lägena nu, vilket säkert har med självförtroendet att göra. Vi får kämpa betydligt mer för våra mål och hade nog behövt en match där vi får proppen ur och gör fler än två mål. I grundserien hade vi det rätta flytet och studsen med oss, vilket givetvis underlättade när vi väl fick målchanser, menar Carlsson. 

undefined
Anton Carlsson menar att man måste bli kyligare framför motståndarnas mål.

På onsdag kväll är det dags för nästa, mycket viktiga VH-match. Då möter man Huddinge på bortais. Ett Huddinge som man förlorade mot hemma tidigare i Allettan. 

– Det var en sur förlust, minns jag. Lite samma känsla som mot Hanviken senast, där vi spelar bra men inte får till det framför mål. 

För Carlsson och hans lag är det inte bara onsdagens match som blir av extra vikt. Faktum är att de tre kommande matcherna alla är mot lag på den undre halvan. Huddinge ligger sexa, medan fredagens motståndare Kalmar är sjua. Skövde IK, som är jumbo, gästar Vimmerby ishall på söndag. 

– Visst blir det lite slutspelskänsla över det. Det gäller att vi är på tårna och krigar. Jag tycker ändå att vi har ett bra go i laget och att stämningen är bra, trots att det gått lite tyngre, säger Carlsson.

Vi direktrapporterar onsdagens match på www.vimmerbytidning.se, med start klockan 18:45!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!