Söderlund om avskedet: "Klart det varit jobbigt"

Olle Söderlund påbörjar ett nytt kapitel, i Mörrum GoIS. Vi tog ett snack med forwarden om känslorna kring flytten från VH och förväntningarna framåt. "Jag ville ta möjligheten", säger Söderlund.

Olle Söderlund lämnar VH för spel i Mörrum.

Olle Söderlund lämnar VH för spel i Mörrum.

Foto: Magnus Strömten

Ishockey2024-01-03 16:23

2022/2023 gjorde 22-årige Olle Söderlund sin starkaste säsong i seniorkarriären med 14 poäng på 43 matcher för VH.

Denna säsong har varit tuffare med begränsad speltid och ett mål på 18 matcher. I Allettan-premiären mot Tranås var han uppsatt som extraforward och mot Skövde blev han inte uttagen. Nu väntar en flytt till Mörrum.

– Det är ett nytt äventyr som ska bli kul och spännande, säger Söderlund i bilen under onsdagen, bara några mil ifrån sin nya hemstad.

Det var snabba ryck från första kontakt tills att det blev klart.

– Först fick jag ett mess och sen ringde Pelle (Johansson, sportchef VH) upp mig tidigt på tisdagsmorgonen och sa att Mörrum hade kollat på mig och visste vem jag är sen tidigare, säger Söderlund och fortsätter:

– Det kändes väldigt lägligt att ta chansen. Det gick väldigt fort och löste sig bra mellan VH och Mörrum, så det var bara att glida med.

Har du uttryckt en vilja att lämna?

– Jag har känt att det kanske är dags att röra på sig med tanke på situationen som varit, och då ville jag ta möjligheten.

I och med rekryteringarna av Christoffer Törngren och Jakob Heljemo ökade konkurrensen för Söderlund som sedan tidigare denna säsong inte fått så mycket speltid.

– Klart det varit jobbigt och påfrestande. Det har varit en helt annorlunda säsong jämfört med förra när jag gjorde en del poäng och var en bidragande faktor till att vi tog segrar och gick långt.

Vad lämnar du med för känslor?

– Många känslor... Det är en väldigt bra förening med ett bra lag som alltid vill framåt. Vimmerby känns som hemma för mig med tanke på så många matcher och säsonger det blivit.

Nu väntar en nystart och Söderlund är hoppfull inför vad som väntar.

– Det ska bli jättekul att få spela ishockey på riktigt igen och bidra. Mörrum är skickliga med en bra offensiv och de spelar rolig ishockey och laget vill bli ännu bättre. Jag känner också några i laget sedan tidigare, bland annat Bäckstrand (Adam, tidigare i VH).

 Har du hunnit prata med representanter från Mörrum om din roll i lagbygget?

– Ja, både med både tränaren och från styrelsen. De känner till mig, vet min kapacitet och vad jag går för. Planen är att jag ska bidra i offensiv riktning och göra det lilla extra. Målet framåt är såklart att ta förstaplatsen i fortsättningsserien och gå till slutspel.

Redan på fredagskvällen lär Söderlund debutera för Mörrum hemma mot Segeltorp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!