Levin om upplösningen: "Sjukt spännande"

Nybro till Hockeyallsvenskan. Traditionen att laget som slår ut Vimmerby Hockey i kvalet återupptas därmed. "Ja, det är ett konstigt fenomen", säger VH-spelaren Eddie Levin som med stort intresse följde den dramatiska upplösningen i lördags.

Vimmerby åkte ut mot Nybro i Hockeyettans slutspel. Nybro tog sig sedan hela vägen till Hockeyallsvenskan.

Vimmerby åkte ut mot Nybro i Hockeyettans slutspel. Nybro tog sig sedan hela vägen till Hockeyallsvenskan.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-04-24 19:01

Skulle det bli Väsby, Hudiksvall, Kalmar eller Nybro. Det var frågan när kvalserien till Hockeyallsvenskan avgjordes i lördags. Vimmerby Hockeys målfarlige forward Eddie Levin följde upplösningen noga.

– Det blev riktigt spännande. Jag tror att alla de fyra lagen var etta i gruppen någon gång under tiden matcherna höll på. Jag fick växla mellan sändningarna flera gånger. Nu blev det Nybro som löste det till slut och det var starkt gjort av dem. De hade verkligen marginalerna på sin sida.

Det bjöds på en del överraskande resultat i slutskedet av kvalserien. Ett avsågat Troja Ljungby lyckades bland annat besegra både Nybro och Hudiksvall.

– Det är ett bevis på att det inte finns några enkla matcher på den här nivån. Även om man är det bättre laget på pappret och har allt att spela för mot ett lag som redan är borta så måste du kämpa för poängen. Det är väldigt lätt hänt att spelet låser sig för det favorittippade laget också när så mycket står på spel i de avgörande kvalmatcherna.

Nu blev det ändå Nybro som lyckades gå hela vägen och ta sig till Hockeyallsvenskan efter att ha fallit på målsnöret flera gånger de senaste åren.

Hade du hellre sett att något annat lag gått upp?

– Ja, det måste jag erkänna. Vi byggde ju upp en viss rivalitet mot Nybro i vår semifinalserie. Därför hade jag hellre sett att Kalmar gått upp.

Statistiskt sett kom Nybros avancemang inte som någon överraskning. Det finns nämligen en "tradition" att det lag som slår ut Vimmerby i slutspelet brukar ha bra chans att gå hela vägen.

– Ja, det är ett märkligt fenomen. Nybro lyckades nu. Tidigare har såväl Väsby, Troja/Ljungby och Kristianstad gjort samma sak. Man får ändå se det som ett tecken på att vi gjort en bra insats och fick ge oss med knapp marginal mot det bästa laget.

Eddie Levin är en av spelarna i VH som redan har förlängt kontraktet till kommande säsong. 

Har du börjat träna inför nästa?

– Ja, jag tog en vecka helt ledigt efter att serien tog slut. Sedan har jag kört igång lite träning på egen hand. I maj är tanken att vi ska samlas och träna försäsong gemensamt med spelarna som finns i Vimmerby. Det blir både gym och löpträning. Det är roligare att träna tillsammans med andra så man kan sporra varandra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!