VH-forwarden ställs mot gamla klubben

Han har gjort många säsonger i Vimmerby Hockey. Men en gång i tiden spelade han sin ishockey i Huddinge IK. Det blir alltså ett speciellt möte för Mattias Wigley när lagen nu ställs mot varandra i den andra playoff-rundan. "Det ska bli kul", säger han.

Mattias Wigley ställs mot sin gamla klubb, Huddinge IK, i tisdagens hemmamatch i Vimmerby Ishall.

Mattias Wigley ställs mot sin gamla klubb, Huddinge IK, i tisdagens hemmamatch i Vimmerby Ishall.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-03-03 08:10

Stockholmskillen Mattias Wigley började sin ishockeykarriär i Nordia/Bagarmossen innan han bytte förening. Då föll valet på Huddinge IK, där han spelade fram till 2012. Efter det gick karriären vidare till Södertälje följt av Hammarby IF och till sist Vimmerby Hockey (säsongen 15/16). Nu är VH framme i playoff 2 och ställs mot inga mindre än Huddinge IK.
– Jag började spela i Huddinge när jag var runt elva år och spelade där rätt länge så man känner ju några i laget och även några som jobbar kring laget, säger Mattias Wigley. 

Forwarden och hans lag kommer från en helg med spel både fredag och lördag där man till slut lyckades slå ut Kallinge/Ronneby över tre matcher. Huddinge har i sin tur haft spelledigt sedan Allettan tog slut och fick välja motståndare inför den här rundan. Valet föll på Vimmerby.
– Jag tror att vi är lite av en mardrömsmotståndare för alla lag och vi är inte lätta att slå, det vet vi, menar Wigley, som reflekterar över insatsen i den första playoff-rundan:
– Vi hade lite oflyt i den första matchen när vi förlorade i förlängning men sedan åker vi ner till dem och då har vi bara bestämt oss för att vinna. Det kändes i gruppen att vi skulle gå vidare och det är ett styrkebesked av oss att kunna åka och vinna två raka bortamatcher så som vi gjorde.

Nu blir det ett ännu tuffare motstånd för VH. Huddinge slutade tvåa i samma Allettan-serie som KRIF kom sexa i. Den första matchen spelas under tisdagen i Vimmerby Ishall och returen är borta i Huddinge på fredag. 
– Mot Kallinge senast visade vi att vi kan slå alla lag och nu blir det två bra hockeylag som möts och som kommer spela jämna matcher. Jag vet inte så mycket om Huddinge som lag mer än att de alltid har varit bra offensivt genom åren. De har några spetsspelare som alltid gör mycket poäng, år efter år. Men det känns som att de kanske har en bredare offensiv och en lite bättre defensiv än Kallinge. Det ska bli kul att möta dem, säger Wigley. 

Han hoppas också att publiken i Vimmerby återigen sluter upp.
– Det var extremt roligt att se så många supportrar nere i Kallinge och det ger oss extra energi. Nu hoppas jag att det blir mycket folk, först på hemmamatchen, och sedan även där borta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!