VH gjorde 12-1 på Osby

Vimmerby skakade av sig förlusten mot Tyringe fort. Det blev storseger i bortamötet mot Osby, matchen slutade 1-12 (1-4, 0-2, 0-6). - Osby vek ner sig ordentligt, säger Vimmerbys assisterande tränare Niklas Oscarsson.

Ishockey2010-11-22 07:25

Inför matchen pratades det mycket i Vimmerbylägret om hur viktigt det var med en bra start. Det fick man inte den här gången heller. Efter endast 57 sekunder tog nämligen Osby ledningen. En mardrömsstart för VH och i synnerhet för nya målvakten Dennis Hedström. Hedström spikade igen kassen efter det målet och svarade för en bra debut.
- Ja, vi hade pratat mycket om att få en bra start och så får vi mål i arslet redan i andra bytet, säger Oscarsson och fortsätter.
- Det var viktigt att vi kvitterade så fort som vi gjorde.

"Stappliga backar"
Inte nog med den snabba kvitteringen, VH tog även ledningen innan matchklockan tickat upp på sex minuter. Mot slutet av perioden gjorde man ytterligare två mål och gick till pausvila med en stabil ledning. Andra perioden var trevande från bägge lagen. Osby var inte ofarligt i det skedet av matchen och Hedström i Vimmerbymålet svarade för några fina räddningar. Då klev Vimmerbys förstafemma fram och avgjorde matchen med två mål i samma byte. Tredje perioden blev sedan en enda lång defilering, VH gjorde i stort sett vad man ville, samtidigt som Osby vek ner sig rejält.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!