VH hade lekstuga i Nässjö

Ni har hört den om kattens lek med råttan. Så var det igår kväll i Höglandsrinken i Nässjö. VH bjöd stundtals på hockeypropaganda och vann med 10-3 efter 18 (!) poäng av förstakedjan med Robin Ekström, Emil Georgsson och Joacim Hedblad.

VH:s förstafemma låg bakom åtta av tio mål när laget körde över Nässjö med 10-3.

VH:s förstafemma låg bakom åtta av tio mål när laget körde över Nässjö med 10-3.

Foto:

Ishockey2010-10-14 06:12


Efter ett par minuters snack med "grabbarna" i omklädningsrummet gick VH-tränaren Anders Spaak ut i kvällsmörkret utanför hallen. Han myste och tände en cigarr. En segercigarr.
Den smakade nog extra gott den här kvällen. Spaak fick se ett VH som det sprakade om. Som glänste och som spelade skjortan av NHC.
- Jag är mest nöjd med arbetsinsatsen. Innan matchen tryckte jag extra på att vi skulle spela aggressivt.
Jodå, han fick som han ville. VH inledde i ett superintensivt tempo och satte Nässjö under stenhård press, vilket gav resultat tämligen omgående. Innan matchklockan tickat fyra minuter stod det 0-2. Båda målen av förstafemman, det ena i numerärt överläge, det andra i numerärt underläge.

18 poäng...
Och Vimmerbys förstakedja kom att spela huvudrollen i det här miniderbyt. Eller vad sägs om följande: Robin Ekström, sju poäng (1+6), Emil Georgsson, sex poäng (2+4), Joacim Hedblad, fem poäng (4+1).
- Det här var en match där nästan allt trillade in. Vi hade sagt innan att vi skulle sätta hög press på dem och det var rätt då deras backar var ganska långsamma, säger Robin Ekström.
Flera av målen var riktiga delikatesser som fick tankarna att vandra till sovjetkedjan med Makarov, Krutov och Larionov. Det mest spektakulära målet var 3-8...
- Ett drömmål. Jag var inställd på att skjuta, men så såg jag Hedblad på bortre stolpen och då la jag en passning istället.
Det var ganska kul att spela, va?
- Ja... och förhoppningsvis blir det ännu roligare att spela på lördag mot Kallinge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!