VH hämtade tre poäng i Skåne

Vimmerby Hockey hade inga problem med att inkassera tre nya poäng i bortamatchen mot Helsingborg. Ett disciplinerat VH vann med 4-0.

Ishockey2017-11-15 20:12

Och målsuccén för VH:s toppformation med Markus Modigs, Jesper Kokkonen och Jakob Karlsson fortsätter. De två sistnämnda assisterade till Modigs 14:e mål för säsongen, fem minuter in i mittenperioden.

1-0-målet kom i slutskedet av den första perioden. Sebastian Manberg gav ett kraftigt spelförande bortalag ledningen, assisterad av Jakob Isaksson och Mathias Wigley.

När sedan Robin Kokkonen satte 3-0 i den andra periodens sista minut såg utgångsläget ljust ut för Vimmerby, speciellt med tanke på att man var dominanta - vilket också skottstatistiken vittnar om. Efter fyrtio minuters ishockey hade VH testat Arvid Stenmark i HHC-buren 37 gånger, medan VH:s dito, Jonathan Stålberg, endast fått 12 puckar emot sig.

Med knappa minuten kvar satte Pontus Johansson 4-0-målet i öppen kasse.

Fakta:

Helsingborg-Vimmerby 0-4 (0-1, 0-2, 0-1)

Första perioden: 0-1 (16:59) Sebastian Manberg (Jakob Isaksson, Mathias Wigley)

Andra perioden: 0-2 (05:05) Markus Modigs (Jakob Karlsson, Jesper Kokkonen), 0-3 (19:34) Robin Kokkonen (Sebastian Manberg)

Tredje perioden: 0-4 (19:18) Pontus Johansson

Utvisningar: HHC 5x2 min, VH 0x2 min, 1x10 min

Domare: Daniel Lindgren