VH har ena benet i playoff – tre tuffa matcher väntar

Efter mycket slit kunde Vimmerby Hockey-tränaren Staffan Lundh pusta ut, åtminstone lite. Hans lag tog ett stort steg mot playoff när man hemmaslog Huddinge med 2–0. "Vi har lite poäng att gå på nu, men det blir ett race hela vägen in", säger han.

Todd Winder kramas om efter sitt 2–0-mål när Vimmerby Hockey slog Huddinge i en ödesmatch.

Todd Winder kramas om efter sitt 2–0-mål när Vimmerby Hockey slog Huddinge i en ödesmatch.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2022-02-27 18:56

Det var lite av en ångestkaraktär på söndagens match mellan Vimmerby och Huddinge. Båda lagen har haft det tungt resultatmässigt i den södra Allettan hittills och slåss nu om de allra sista biljetterna till playoff.

VH tog ett fast grepp om en av biljetterna efter 2–0-segern under söndagen.

– Att ta tre poäng här är jätteviktigt, med tanke på läget vi befinner oss i, säger VH:s tränare Staffan Lundh.

Själva matchen hade däremot hemmalaget inte i ett lika fast grepp. Både den första och den andra perioden blev mållös, där båda lagen uppträdde försiktigt. Var det stundens allvar som spökade?

– Varken vi eller Huddinge skapar så mycket i början. Vi skapar inte alls lika mycket som vi gjort i andra matcher. Jag vet inte riktigt var det kom från, att det blev så försiktigt. Men ja, det kändes lite konstigt, menar Lundh.

I den tredje perioden var det VH som ville mest – och som fick utdelning. Först genom Anton Carlsson, som stod rätt placerad efter att Jakob Karlssons skott studsat ut framför honom. 1–0-målet fick en tyngd att lyfta från hemmalagets axlar.

– Vi gör det bättre i tredje och gör det vi pratat om, att vara framför mål. Är det någonstans Huddinge är svaga så är det just framför mål. Det gäller att vara där, säger Lundh.

Just kedjan med Anton Carlsson, Jakob Karlsson och Todd Winder har varit VH:s klart ledande de senaste matcherna. Staffan Lundh håller med.

– Det är den kedjan som har varit "leading line" över längre tid. Sen finns det alltid några enstaka här och där som är med och drar, men den kedjan har varit bra.

undefined
Anton Carlsson gjorde matchens första mål i början på den tredje perioden.

Huddinge försökte flytta upp och skapa ett tryck mot VH, utan att lyckas. Gustav Bågenvik var säker i VH-målet, precis som hela defensiven. 

Todd Winders läckra mål i den 59:e minuten satte punkt för matchen. Kanadensaren blev frispelad av Isac Andersson och tog köksvägen innan han kunde lägga in pucken i öppet mål.

VH har nu fyra poäng ned till just Huddinge, som för tillfället är nia och precis utanför playoff-platserna. De sistnämnda har dock en match mindre spelad. Samtidigt har man tre poäng ned till åttan Hanviken, som har en match mer spelad än VH.

– Vi skapar ett litet utrymme ner nu. Alla dessa småpoäng man kan ta börjar bli allt viktigare, menar VH-tränaren.

Det återstående spelschemat i Allettan ser ut så här för VH: Karlskrona (borta), HC Dalen (hemma) och Kalmar (borta).

Hur ser du på de kommande matcherna?

– Tre tuffa matcher. Men det är klart, alla andra lag ska också spela och jag tror inte att någon går fullt. Vi har lite poäng att gå på nu, men det blir ett race hela vägen in.

Vimmerby–Huddinge 2–0

Första perioden:

Andra perioden: -

Tredje perioden: 1–0 (44:26) Anton Carlsson (Jakob Karlsson, Pelle Ström), 2–0 (58:10) Todd Winder (Isac Andersson).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!