VH har gjort sitt val

Vimmerby Hockey har bestämt motståndare i playoff 2, och det blir en ny tur till Gotland.

Foto:

Ishockey2018-03-05 11:10

Tobias Jahr gav i egenskap av VH-tränare besked vilken motståndare man valt. Boden, Visby och Mariestad fanns att välja på.

- Vi väljer att möta Visby/Roma. Vi har bra koll på dem sedan mötena tidigare på säsongen. Sedan borde hemmafördelen tala för oss till slut.

Lagen möttes i Allettan ganska nyligen där VH vann väldigt lätt med 6-1 i hemmamatchen, medan Visby tog revansch i mötet på Gotland. Matchen slutade 4-3 efter att VH kommit igång sent och hämtat upp från 4-0 till 4-3 under matchens sista tio minuter.

Visbys sportchef André Lindholm sa så här om valet:

- Vimmerby är ett väldigt bra lag. Vi mötte dem borta tidigt på säsongen och var helt utspelat då. Sedan var det jämnare när vi hade hemma, men vi ska kunna ge dem en match.

Visby kom på åttonde plats i Allettan och ställdes mot HC Dalen i Playoff 1. Där vann Dalen det första mötet på Gotland med 2-0, men Visby lyckades vinna det andra mötet i lördags med 3-2 i overtime och tog sedan hem den avgörande matchen i söndags med 3-1.

Kristianstad var först ut att välja och tränaren Mats Lusth gav beskedet att de vill möta Tranås.
- Vi har lite revansch att utkräva på dem och sen passar det bra geografiskt och ekonomiskt, sa Mats Lusth.
Tranås tränare Charles Franzén tog emot beskedet så här:
- Kul. Vi har en bra känsla mot Kristianstad. De har ett otroligt bra lag, men vi ska göra allt för att göra livet surt för dem, sa han.
Jonatan Glader, sportchef för Piteå gjorde nästa val.
- Vi håller oss inom länsgränsen och väljer att möta Kalix. Det var imponerande av dem att slå ut Hudiksvall, men vi tycker att vi har presterat bra mot dem tidigare, sa han.

I de tvåa sista playoffmatcherna blev det Västerås mot Mariestad, medan Kallinge/Ronneby och Boden får resa en hel del mot slutet av veckan för att mötas.

Matcherna spelas på torsdag, lördag och söndag den här veckan. Kristianstad, Piteå, Vimmerby, Västerås och Kallinge har fördel av hemmais i eventuellt tredje avgörande match och börjar därmed borta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!