VH har klart med nyförvärv

Lagkaptenen Emil Wahlberg är redan klar. Här kommer en viktig pusselbit till inför nästa säsong: Jim Nordh. Vimmerby Hockey är också överens med ett nyförvärv. - Av respekt för spelaren och klubben han spelar i nu, kan jag inte namnge honom i det här läget, säger Andreas Malmunger.

Tobias Jahr och Andreas Malmunger är två före detta VH-spelare som får en ny roll i klubben då de ingår i sportgruppen som ska bygga laget inför kommande säsong.

Tobias Jahr och Andreas Malmunger är två före detta VH-spelare som får en ny roll i klubben då de ingår i sportgruppen som ska bygga laget inför kommande säsong.

Foto:

Ishockey2015-02-13 07:32


Malmunger är en av tre som hittills är klara i den nya sportgruppen. Utöver honom ingår även Pelle Johansson och Tobias Jahr i gruppen. Alla tre har en gedigen hockeybakgrund, med lång erfarenhet av spel i A-laget. Trion är även ungdomsledare i klubben.
- Det känns väldigt inspirerande att ta sig an den här uppgiften. Samtidigt är det lite nervöst. Vimmerby har gått till Allettan fyra år i rad och det är otroligt imponerande.
- Ju mer insikt man får i vad som krävs, desto mer inser man vilket bra jobb "Freddan" (Fredric Jaensson) har gjort som sportchef. Det är många bollar i luften samtidigt. Nu är vi tre personer som ska hjälpas åt och det känns bra.

Fler är på gång
Den nya sportgruppen håller som bäst på att försöka sy ihop och skapa en så slagkraftig trupp som möjligt inför nästa vinter.
- Det vi främst jobbat med nu är att gå igenom den befintliga truppen. Jag tycker det har rullat på bra.
Emil Wahlberg och Jim Nordh är som sagt redan klara för en fortsättning. En handfull till är på gång.
- Vi är väldigt nära med ett par killar till.
VH kan också räkna in en helt ny spelare.
- Det är en spelare utifrån. Eftersom han fortfarande spelar, så vill vi inte gå ut med vem det är.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!