VH har svårt att fylla hallen – trots succén på isen

Vimmerby Hockey är bara ett steg ifrån att nå en kvalserie till Hockeyallsvenskan. Trots det talar det mesta för att det inte blir någon fullsatt "tigerkula" i det första mötet med Väsby på tisdag. "Tyvärr är det verkligheten vi lever i efter pandemin", säger Anders Kostenius, som är VH:s vice ordförande.

"Det är inte alls lika högt tryck som det brukade vara innan pandemin". Så säger Vimmerby Hockey vice ordförande inför tisdagens slutspelsmatch mot Väsby.

"Det är inte alls lika högt tryck som det brukade vara innan pandemin". Så säger Vimmerby Hockey vice ordförande inför tisdagens slutspelsmatch mot Väsby.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-03-28 14:20

Vi backar bandet till säsongen 2019/2020. Vimmerby Hockey imponerade då stort och tog sig hela vägen till playoff-final, vilket då var den sista rundan innan kvalserien till Hockeyallsvenskan. 

VH fick möta Hudiksvall och inledde hemma, framför 1307 åskådare i ishallen. Den säsongen fick man dock inte avsluta, på grund av coronapandemin.

Nästan exakt två år senare är VH där igen, ett sista hinder ifrån en kvalserie. Vimmerby möter Väsby i bäst av tre matcher. Några 1300 åskådare kan man förmodligen inte räkna med på tisdag kväll, då matchserien inleds i Vimmerby ishall.

– Det ser lite bättre ut inför den här matchen än vad det gjorde förra veckan inför matchen mot Karlskrona. Det är däremot inte alls lika högt tryck som det brukade vara innan pandemin, säger VH:s vice ordförande Anders Kostenius. 

– Tittar man runt omkring så är det inte bara vi som är drabbade av det här. Tyvärr är det verkligheten vi lever i efter pandemin och vi har haft svårt att få tillbaka publiken. Innan pandemin hade vi säkert haft 300, 400 fler i publiken mot Karlskrona förra veckan. Det är jag helt övertygad om.

Kostenius är annars imponerad av vad laget visat i slutspelet. 

– Vi borde vunnit redan på fredagen mot Karlskrona. Det såg jättestabilt ut.

Vad tror du om matchserien mot Väsby?

– Jättejämnt, förmodligen. Det kommer vara små marginaler som avgör.

* Vimmerby Tidning direktrapporterar från tisdagens match. Observera att matchen startar klockan 18:00. Häng med på www.vimmerbytidning.se från klockan 17:45!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!