VH har två matchbollar mot Mörrum – så tänker tränaren

Efter 1–0 borta mot Mörrum i tisdags har Vimmerby Hockey ett gyllene läge att gå vidare i Hockeyettans slutspel. Första matchbollen kommer på hemmais på fredag.

Phil Horskys Vimmerby har matchboll mot Mörrum på fredag.

Phil Horskys Vimmerby har matchboll mot Mörrum på fredag.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-04-01 12:00

VH-tränaren Phil Horsky hade all anledning att vara nöjd med lagets insats i första matchen mot Mörrum.

– Vi var lite nervösa i början och tänkte för mycket istället för att bara spela. Ju längre matchen gick hittade vi ett bättre spel och mycket energi. Det ledde till att vi skapade många vassa chanser, men framförallt var jag väldigt nöjd med spelet vi presterade utan puck. Det gjorde att Mörrum hade svårt att skapa några heta chanser på slutet, säger Horsky.

Hur ser upplägget ut för laget fram till fredag?

– Onsdagens träning var av det lättare slaget där en del spelare var på is och andra i gymmet innan vi hade en gemensam genomgång. Torsdagens träning blir ett vanligt pass som följs av ett möte med videogenomgång.

Nyckelspelaren Pelle Ström fick kliva av och sätta sig på läktaren efter den första perioden. Det är oklart om han hinner bli spelklar.

– Vi kommer att avvakta och se hur Pelle känner sig tills på fredag innan vi tar ställning till om han kan spela, förklarar Horsky som var riktigt nöjd med Olle Hellströms inhopp som sjätteback mot Mörrum.

– Han gick in och gjorde ett väldigt bra jobb, precis som resten av backarna. 

Mörrums tränare Thomas Engman var av förklarliga skäl inte lika till freds med sitt lags insats mot VH, men har långtifrån givit slaget förlorat. Så här sa han till BLT/Sydöstran angående fredagens match: 

– Vimmerby lär komma ut hårdare då, det har de gjort när vi mött dem borta tidigare. Vi behöver spela enkelt i början och vara jäkligt tråkiga, förklarar Thomas Engman. 

Och sen? 

– Vi kör ”all in”. Vi tror fortfarande på det och jag kan lova att vi inte är borta än.

Sporten direktrapporterar fredagsmatchen på vår sajt www.vimmerbytidning.se, med start klockan 15.45! 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!